Bakan Şimşek'ten S&P kredi notu yorumu: Atılan adımlar sonuç verdi, OVP'ye güven artıyor

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Bakan Şimşek'ten S&P kredi notu yorumu: Atılan adımlar sonuç verdi, OVP'ye güven artıyor

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Standart&Poors'un Türkiye'nin kredi notu görünümünü pozitife yükseltmesi kararıyla ilgili açıklamada bulundu. Atılan adımların sonuç getirdiğini söyleyen Bakan Şimşek, "OVP'ye güven artıyor" dedi.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standart&Poors (S&P) Türkiye'nin kredi notu görünümünü durağandan pozitife çevirdi. Kuruluşun kararına Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten ilk yorum geldi. 

SABIR VE KARARLILIKLA OVP'Yİ UYGULAYACAĞIZ

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Bakan Şimşek, sabır ve kararlılıkla Orta Vadeli Programı uygulamaya devam edeceklerini söyledi. Bakan Şimşek, şu ifadeleri kullandı:

"Attığımız adımlar karşılık buluyor. Orta Vadeli Programımıza güven artıyor. Sabır ve kararlılıkla programı uygulamaya devam edeceğiz. Fiyat istikrarını, cari açıkta kalıcı düşüşü, mali disiplini ve rezerv birikimini sağlayarak, ülkemizi sürdürülebilir yüksek büyüme patikasına ulaştıracağız."

https://twitter.com/memetsimsek/status/1730477284677632319

TÜRKİYE2NİN KREDİ GÖRÜNÜMÜ POZİTİF

Öte yandan S&P, Türkiye’nin ‘B’ seviyesindeki uzun vadeli kredi notunun görünümünü ‘durağan’dan ‘pozitif’e revize etti; hem yerli hem de yabancı para birimi cinsi tüm kredi notlarını teyit etti. Standard and Poor’s, eylül ayında Türkiye’nin kredi notunu "B" olarak teyit ederken ödemeler dengesinin daha da iyileşmesi, döviz rezervlerinin daha hızlı artması ve gelecek 12 ay içinde dolarizasyonda düşüş görülmesi halinde Türkiye'nin kredi notunun yükseltilebileceği bildirildi.

İZLEYİN! - TÜRKİYE EKONOMİSİNDEN SÜRPRİZ BÜYÜME! MEHMEK ŞİMŞEK KARARLILIK MESAJI VERDİ 

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...