Bakan Şimşek'ten ödemeler dengesi mesajı: Cari dengede iyileşmenin devamı gelecek

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Bakan Şimşek'ten ödemeler dengesi mesajı: Cari dengede iyileşmenin devamı gelecek

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, cari dengede yaşanan iki yılın en yüksek fazlasının ardından dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Bakan Şimşek, "Cari dengede iyileşmenin devamı gelecek" mesajı verdi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) yayımladığı verilere göre cari denge 1,88 milyar dolar fazla verdi. Bu yıl ikinci kez verilen ve son iki yılın en yüksek cari fazlasının ardından Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek açıklamada bulundu.

Sosya medya hesabı üzerinden ödeme dengesi verilerini değerlendiren Bakan Şimşek, cari dengede iyileşmenin devamı geleceğine ilişkin mesaj verdi. Bakan Şimşek şu ifadeleri kullandı:

"Yıllık cari dengede son iki ayda 7,3 milyar dolar iyileşme sağlandı. Program öngörülerimiz doğrultusunda bu iyileşmenin devamını bekliyoruz." 

https://twitter.com/memetsimsek/status/1724028501454467303

Öte yandan Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan ödemeler dengesi verilerine göre, Eylül 2023'te cari işlemler hesabı 1 milyar 876 milyon dolar fazla verdi. Altın ve enerji hariç cari işlemler hesabında da 7 milyar 118 milyon dolarlık fazla oluştu.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...