Bakan Şimşek'ten Moody's yorumu: Türkiye'nin kredi notuna olumlu yansıyacak

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Bakan Şimşek'ten Moody's yorumu: Türkiye'nin kredi notuna olumlu yansıyacak

Ekonomi Haberleri

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in Türkiye hakkında değerlendirmesine ilişkin açıklamada bulundu. Kurala dayalı politika vurgusu yapan Bakan Şimşek, "Türkiye'nin kredi notuna olumlu yansıyacak" dedi.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in Türkiye ekonomisine yönelik övgü dolu sözleri, Borsa İstanbul'da yeni rekorları beraberinde getirdi. Moody's'in, "ortodoks politikalara geçiş sürerse Türkiye'nin kredi notu yükselebilir" yorumuna Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten açıklama geldi.

BAKAN ŞİMŞEK'TEN MOODY'S YORUMU

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklamada bulunan Bakan Şimşek, kurala dayalı, uluslararası normlara uygun politikaların Türkiye'nin kredi notunu yükselteceğini söyledi.

KURALA DAYALI POLİTİKALARDA KARARLIYIZ

Bakan Şimşek şu ifadeleri kullandı: "Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye’nin kural bazlı ve öngörülebilir politikaya geçmesinin ülke kredi görünümü ve notu açısından olumlu olduğu değerlendirmesi yaptı.

Makro-finansal istikrarı sağlamak ve ülkemizin şoklara karşı dayanıklılığını artırmak için kurala dayalı, uluslararası normlara uygun politikaları uygulama konusunda kararlıyız. Bunun kredi notumuza yansıyacağına inanıyoruz." 

Bakan Şimşek'ten Moody's yorumu: Türkiye'nin kredi notuna olumlu yansıyacak

MOODY'S RAPORUNDA TÜRKİYE'YE ÖVGÜ!

ABD merkezli uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye ekonomisine yönelik yıllık analizinde son dönemde atılan poltikalara ilişkin övgü dolu sözler kullandı. Türkiye'nin ekonomik görümünün durağan olduğu ve dengeli riskleri yansıttığı kaydedilen analizde, "Ortodoks politikalara geçiş sürdürülürse ve makro dengesizliklerde düzenli bir azalmaya yol açarsa, görünüm pozitife dönebilir ve not yükseltilebilir." değerlendirmesi yapıldı.

 

Kaynak: Haber Merkezi

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...