Bakan Şimşek'ten emekli ve memur maaşına zam için önemli mesaj: En iyisini yapacağız

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Bakan Şimşek'ten emekli ve memur maaşına zam için önemli mesaj: En iyisini yapacağız

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, emekli ve memur maaşlarına yapılacak zam için önemli mesajlar verdi. Türkiye Gazetesi Yazarı Cem Küçük'ün sorularını cevaplayan Bakan Şimşek, "En iyisi için çalışıyoruz" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten KKM, enflasyonla mücadele, emekli ve memurlar maaşları başta olmak üzere dikkat çeken mesajlar geldi. Türkiye Gazetesi Yazarı Cem Küçük'e konuşan Bakan Şimşek, memur ve emekli maaşlarına için "en iyisini yapacağız" dedi.

BAKAN ŞİMŞEK'TEN DEZENFLASYON İÇİN TARİH

Türkiye Gazetesi Yazarı Cem Küçük, bugünkü köşe yazısında Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile gerçekleştirdiği görüşmeden notları paylaştı. Cem Küçük'ün aktardığına göre enflasyonun bir kaç ay daha biraz yüksek seyrettikten sonra rayına oturacağını söyleyen Bakan Şimşek, dezenflasyon için 2024 Haziran ayını işaret etti.

BÜTÇEDEN TAVİZ YOK, KKM'DEN ÇIKIŞLAR SÜRECEK

Bütçe disiplininden asla taviz verilmeyeceğini belirten Bakan Şimşek, kişi başına milli gelirin artırılmasının, yüksek büyümenin devam etmesi temel hedefler arasında olduğunu söyledi. 

Son iki haftada 150 milyar dolara yakın düşüş yaşanan Kur Korumalı Mevduat sistemi için konuşan Bakan Şimşek, KKM'den hemen çıkılmayacağını, kademeli olarak azaltılacağını belirtti. Bakan Şimşek, faizlerin piyasa dengesine geldikçe, vatandaşların KKM'den çıkışlarının artacağını söyledi.

Bakan Şimşek'ten emekli ve memur maaşına zam için önemli mesaj: En iyisini yapacağız

EMEKLİ VE MEMUR MAAŞINA ZAM İÇİN EN İYİSİ YAPILACAK

Fransa'da yabancı yatırımcıyla görüşen ve yurtdışından para akışının yakın zamanda başlayacağını söyleyen Bakan Şimşek, İsrail-Hamas savaşının uzun sürmesi ve bölgeye yayılması dahilinde turizm sektörünün olumsuz etkileceğini belirtti. 

Bakan Şimşek, emekli ve memur zamları konusunda ise "Bütçeyi ve enflasyonu bozmadan en iyisini yapmaya çalışıyoruz" dedi.

Türkiye Gazetesi yazarı Cem Küçük'ün yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...