Bakan Şimşek yabancı yatırımcıyı ikna etti: 1,5 trilyon dolarlık olumlu sinyal verdi

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi, Bloomberg
- Güncelleme:
Bakan Şimşek yabancı yatırımcıyı ikna etti: 1,5 trilyon dolarlık olumlu sinyal verdi

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi, Bloomberg

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Körfez ve ABD ziyaretlerinin ardından gittiği Londra'da yabancı yatırımcıyla kritik temaslar kurdu. Toplantıya katılan Bank of America (BofA) izlenimlerini aktardı. Bakan Şimşek, 1,5 trilyon dolarlık yatırım fonu için ikna edici mesajlar verdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, göreve geldiği günden bu yana gerçekleştirdiği uluslararası yatırımcılarla görüşmelerini sürdürüyor. Bakan Şimşek'in 4-5 Ekim'de Londra'da toplam büyüklüğü 75 trilyon doları aşan fon yöneticileriyle temas kurduğu toplantıya katılan Bank of America (BofA) izlenimlerini aktardı. BofA tarafından yayınlanan notta Bakan Şimşek'in ikna ediciliği vurgulandı.

ABD'Lİ ŞİRKET TÜRKİYE İÇİN POZİTİF

Toplantıya katılan farklı profildeki yatırımcıların görüşleri aktarıldığı notta yönettiği portföy 500 milyar doların üzerinde olan ABD'li bir varlık yönetim şirketinin Türkiye'de uygulanan ekonomik program konusunda pozitif olduğu belirtilirken, bu şirketin Türkiye'de 3 katalizöre dikkat çektiği belirtildi. Bu 3 katalizör, gelecek yıl enflasyonun gerilemesi, KKM'lerde başarılı bir geri çekilme ve Türk lirasında öngörülebilir bir değer kaybı olarak sıralandı.

BAKAN ŞİMŞEK İKNA EDİCİ MESAJLAR VERDİ

ABD'li bir hedge fonun Şimşek ile gerçekleştirilen toplantıya ilişkin gözlemlerinde Türkiye'nin rezerv biriktirme konusuna öncelik vermesine dikkat çekildi. Yönettiği fon büyüklüğü 1,5 trilyon dolar düzeyinde olan ABD'li bir fon ise Bakan Şimşek'in mesajlarını ikna edici buldu. Fonun temsilcisi Türkiye için risklerin devam ettiğini ancak Bakan Şimşek'in uzun bir süre görevinde kalacağına inandıklarını belirtti.

Notta 1 trilyon dolardan daha fazla varlık yöneten ABD'li bir fonun yerel seçimlere dikkat çektiği ifade edildi. Buna göre fonun temsilcisi mali politikalarda seçimlere kadar potansiyel bir patinaj öngördüklerini ve o döneme kadar mali politikada daha yavaş adımlar beklediklerini söyledi.

Toplantıda rezerv konusuna birçok yatırımcının da vurgu yaptığı görüldü. Notta yaklaşık 500 milyar dolarlık fon yöneten İngiliz varlık yönetim şirketinin enflasyon ve kullanılabilir rezervler konusunda temkinli olduğu belirtildi.

ŞİMŞEK'İN BİR SONRAKİ DURAĞI FAS

Bakan Şimşek'in Londra'nın ardından durağı Fas'ın başkaneti Marakeş olacak. Bu hafta gerçekleştirilecek ziyarette Bakan Şimşek, Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankasının yıllık toplantılarına da Türkiye'yi temsilen katılacak. Şimşek'in, burada da çeşitli ülke mevkidaşları, fon yöneticileri, yatırım bankalarının temsilcileriyle ikili görüşmeler yapması planlanıyor. Şimşek'e bu toplantılarda Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan da eşlik edecek.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi, Bloomberg
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...