Bakan Şimşek: Ülke zenginleştikçe asgari ücret de artar

Bakan Şimşek: Ülke zenginleştikçe asgari ücret de artar

Ekonomi Haberleri

1500 lira asgari ücretin fazla olmadığını söyleyen Şimşek, "Ülke zenginleştikçe ücreti arttıracağız" dedi

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, seçim vaatleri arasında en çok tartışılan asgari ücretle ilgili olarak, "Biz geldiğimizde 184 liraydı, bugün 1000 lirayı aşacak. Bu da yetmez, daha da arttırmamız lazım" dedi. NTV'de konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Şimşek, şunları söyledi: "Muhalefet her seçimde olduğu gibi bol keseden, yapamayacağı bir sürü vaatte bulunuyor. 473 milyar liralık bütçemiz var ama onun her kuruşu bir programa, bir harcamaya tahsislidir. Bu sene memura ödeyeceğimiz maaş 140 milyar lira. Emekliye ödeyeceğimiz maaş 160 milyar lira. Oradan mı kısacaklar? Eğer siz dünya gerçeklerinden bağımsız, yüksek bir asgari ücret belirlerseniz, bunun maliyetini yüzde 50 arttırırsanız, hem kayıt dışı yükselecek hem de işsizlik!.. Bunu şirketler ödeyecek, devlette asgari ücretle çalışan yok. 'Maliye bakanı şu kadar para alıyor fakat 1500 lira asgari ücrete fazla diyor' şeklinde meydanlarla söylüyorlar. 1500 lira fazla değil, ama bu ülke bilgi yoğun, teknoloji yoğun ürünler üretecek, katma değer zincirinde yukarı çıkacak ve asgari ücret reel olarak artmaya devam edecek. Asgari ücret düşüktür, ülke zenginleştikçe biz arttıracağız."
Yüksek seyreden enflasyonu düşürmek için 25 sektörel dönüşüm programının etkili olacağını da söyleyen Şimşek, "Para politikasını desteklemek için biz hep mali disiplini yani bütçe ayağını güçlü tuttuk. Mikro reform konusu ise yeni bir konu ve burada atacağımız adımlarla Merkez Bankası'nın elini daha güçlendireceğiz. Merkez Bankası ile bir ekip olarak çalışıyoruz. Gıda komitesi fikri, ortak fikirdir. Tarladan evlere tarımsal ürünler neden bu kadar değişikliğe uğruyor? Acaba depolama mı eksik, ulaşımda mı bir sıkıntı var, rekabet mi eksik? Gıda komitesi bütün bu konulara bakacak. Bunlar sayesinde enflasyon kalıcı olarak düşecek" diye konuştu.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...