Bakan Şimşek müjdeyi verdi: Gabar'daki petrol ihtiyacın yüzde 10'unu karşılayacak

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Bakan Şimşek müjdeyi verdi: Gabar'daki petrol ihtiyacın yüzde 10'unu karşılayacak

Ekonomi Haberleri  / Haber Merkezi

Son dakika haberi: Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, petrol üretiminin 2024'te ihtiyacın yüzde 10'unu karşılayacağını duyurdu.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Şırnak'ta bulunan Gabar'da günlük petrol üretiminin 25 bin varile ulaştığını bildirdi. Bu gelişmenin ardından Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten bir açıklama geldi. Bakan Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı değerlendirmede Gabar'daki petrol üretiminin 2024'te ihtiyacın yüzde 10'unu karşılayacağını söyledi.

"CARİ AÇIĞI KALICI OLARAK AZALTACAK"

"Cari açık kalıcı olarak azalacak ve rezerv birikimi hızlanacak" ifadelerini kullanan Şimşek, 2026 itibarıyla toplam petrol üretiminin, ihtiyacın yüzde 18'ini karşılayacak düzeye ulaşacağına belirtti.

https://twitter.com/memetsimsek/status/1716478193450791398

GABAR'DA HEDEF 100 BİN VARİL

TPAO Genel Müdürü Melih Han Bilgin geçtiğimiz günlerde yapmış olduğu açıklamada, aktif olan 10 kuyudan günlük 25 bin varil petrol üretimi gerçekleştiğini belirtti. Yıl sonu itibari ile hedeflerinin 35 bin varil olduğunu dile getiren  Bilgin, "Önümüzdeki yıl sonunda da 100 bin varil seviyesine çıkmak için çalışmalarımızı gayretimizi yoğun bir şekilde sürdürüyoruz." dedi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...