Bakan Şimşek: Araç saltanatı edebiyatı vizyonsuzluk

Bakan Şimşek: Araç saltanatı edebiyatı vizyonsuzluk

Ekonomi Haberleri

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, araç saltanatı edebiyatının vizyonsuzluk olduğunu söyledi.

Devletin bütün araçlarının sayısının, kiralıklar dahil olmak üzere 115 bin 511 olduğunu söyleyen Şimşek, "96 bin 501 araç demirbaş, geriye kalanı kiralık. Bunların 471'i makam aracı. Bu araçların 470-500 milyar liralık bütçe içindeki payı 'yüz binde 7'. Araç saltanatı edebiyatına karşılık ben 'çerez parası' dedim. Bu söz, benim israfa karşı duruşumu ifade etmiyor. nbsp;Türkiye'nin meselesini 20-30 milyon liraya indirgemek de vizyonsuzluk" dedi. Şimşek, emekliye 2 ikramiye vaadiyle ilgili olarak da "Erken emeklilik süreci ile sistem çökertildi. Maaşların ödenebilmesi için her yıl 80 milyar lirayı Sosyal Güvenlik Kurumu'na aktarıyoruz. Bu sene ödeyeceğimiz 160 milyar lirayla 2 değil 12 ikramiye ödenirdi" dedi.

BAKANLIKLAR AZALABİLİR
Bakan Şimşek, bazı bakanlıkların birleştirilmesi konusunda, "Böyle bir adım atılması çok doğru olur. Hakikaten 5-6 bakanlık, 2-3 bakanlığa inebilir" dedi. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...