Bakan Nebati'den Kılıçdaroğlu'nun sözlerine sert cevap: Tefecilerle değil yatırımcılarla görüşüyoruz

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Bakan Nebati'den Kılıçdaroğlu'nun sözlerine sert cevap: Tefecilerle değil yatırımcılarla görüşüyoruz

Ekonomi Haberleri

Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisini hedef alan, "Erdoğan buna kim, niye yatırım sözü versin? Ancak borç verirler." sözlerine cevap veren Bakan Nebati, "Tefecilerle değil yatırımcılarla görüşüyoruz. Bunca yıllık kazanımı heba edecek senin gibilerin ne yaptığımızı anlamaması doğal." ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz aylarda ABD ve ardından İngiltere'ye giden CHP Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim vaadi olarak Türkiye'ye 300 milyar dolar 'temiz' para getireceğini öne sürdü. Ekonomi vaatlerini de açıklayan Kılıçdaroğlu, Bakan Nebati'yi de hedef aldı. Kılıçdaroğlu, "Erdoğan buna kim, niye yatırım sözü versin? Ancak borç verirler." ifadelerine, Nebati, "Bizim yolumuz belli, alnımız açık. Yüksek faiz vermiyoruz, bize borç değil yatırım için gelin diyoruz. Tefecilerle değil yatırımcılarla görüşüyoruz." cevabını verdi. 

"BUNUN TÜRKÇESİ TEFECİLİKTİR"

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, geride kalan gün katıldığı canlı yayında, CHP'nin bu vaadine ilişkin, "300 milyar dolar nasıl gelecek? 300 milyar dolarlık fonun buraya gelmesi için çok özel bir ikramı olması lazım. Bunun Türkçesi tefeciliktir, size tefeci faizi vereceğim bana o parayı getirin demektir." ifadelerini kullanmıştı.

Bu sözleri Twitter hesabından alıntılayan Kılıçdaroğlu, Bakan Nebati'yi hedef alarak, "Kişi kendinden bilir işi. Erdoğan buna kim, niye yatırım sözü versin? Ancak borç verirler. Ben oradayken sen bunu göndermiştin Londra’ya; bir tarafta bizim şampiyonlar ligi ekonomistlerimiz, diğer tarafta bu. Tabii ki kimse takmaz bunu." ifadelerini kullandı.

"İTHAL EKONOMİ KOMİSERLERİNDEN MEDET UMAN KILIÇDAROĞLU..."

Nebati, Kılıçdaroğlu'na yanıt verdiği Twitter paylaşımında şunları söyledi:

"Sayın Kılıçdaroğlu, bizim yolumuz belli, alnımız açık. Yüksek faiz vermiyoruz, "Bize borç değil yatırım için gelin" diyoruz. Tefecilerle değil yatırımcılarla görüşüyoruz. İnsanımıza daha fazla iş imkanı oluiturmak, üretimi ve ihracatı artırmak için yapıyoruz ne yapıyorsak. Üretime ve istihdama darbe vurma pahasına küresel tefecilerin peşinde koşan, bunca yıllık kazanımı heba edecek ithal ekonomi komiserlerinden medet uman senin gibilerin ne yaptığımızı anlamaması doğal."

https://twitter.com/NureddinNebati/status/1648322710911561728

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...