Bakan Nebati'den CHP'ye ithal danışman tepkisi: Makyajlı sunumların perde arkasında yüksek faiz politikaları vaat ediyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Bakan Nebati'den CHP'ye ithal danışman tepkisi: Makyajlı sunumların perde arkasında yüksek faiz politikaları vaat ediyor

Ekonomi Haberleri

CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun ABD'li ekonomist Jeremy Rifkin danışman atamasını eleştiren Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, "Bizler, ithal ekonomi komiserlerine asla bel bağlamayız" ifadelerini kullandı. CHP'nin 3 Aralık'taki İkinci Yüzyıla Çağrı toplantısını da değerlendiren Nebati, "Makyajlı sunumların perde arkasında yüksek faiz politikaları vaat ediyor.” dedi.

Siyasette ABD'li ekonomist Jeremy Rifkin tartışması devam ediyor.  Dün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ardından Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati de CHP'ye sert yüklendi. Bakan Nuredddin Nebati, CHP'nin 3 Aralık'ta düzenlediği İkinci Yüzyıla Çağrı vizyon belgesi toplantısını ve programa uzaktan bağlanarak sunum yapan Rifkin'in CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na danışman olarak atanmasına tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Bakan Nebati,  “Bizler, ilim neredeyse alırız ancak ithal ekonomi komiserlerine asla bel bağlamayız. İthal ekonomi komiserlerine bel bağlayanlar, makyajlı sunumların perde arkasında yüksek faiz politikaları vaat ediyor.” sözlerini sarf etti. 

"MİLLETİMİZİN DEFALARCA YAŞADIĞI BU SENARYOYA  ARTIK KARNI TOK"

Bakan Nebati, Kılıçdaroğlu'na hitaben ifadelerin yer aldığı paylaşımında, "Bizler, ilim neredeyse alırız ancak ithal ekonomi komiserlerine asla bel bağlamayız. İthal ekonomi komiserlerine bel bağlayanlar, makyajlı sunumların perde arkasında yüksek faiz politikaları vaat ediyor. Milletimizin, defalarca yaşadığı bu senaryoya artık karnı tok." değerlendirmesinde bulundu.

YENİ EKONOMİ MODELİ VURGUSU

Türkiye'nin son 20 yılda mega altyapı yatırımlarını büyük oranda tamamladığını vurgulayan Nebati, ülkenin yüksek faizle sıcak para peşinde koşarak değil, üreterek, istihdam oluşturarak ve ihracat yaparak zenginleşeceğine dikkati çekti.

Nebati, şunları kaydetti:

"Daha fazla yatırım, daha fazla istihdam ve daha fazla üretime yönelen tüm epistemolojik kopuşlar bizimdir. Öte yandan, sizin de mevcut epistemolojinizden bir kopuş yaşayarak milli menfaatlerimizle bir an evvel barışmanız gerektiği gün gibi ortadadır. Sizler, vizyon adı altında anlattığınız ithal masallarla insanları uyuklatırken, Türkiye Yüzyılı'na doğru, inançla ve kararlı adımlarla ilerleyen ülkemizde bakın neler oluyor:

- 12 çeyrekten bu yana makine ve teçhizat yatırımlarındaki kesintisiz artış sürüyor.

- İstihdam 31 milyon kişiyle tarihi yüksek seviyesine ulaştı.

- Sanayinin mili gelir içerisindeki payı artıyor.

- İhracat ülke tarihimizde ilk kez 250 milyar doların üzerine çıktı."

Bakan Nebati'den CHP'ye ithal danışman tepkisi: Makyajlı sunumların perde arkasında yüksek faiz politikaları vaat ediyor

Bakan Nebati'nin CHP'yi eleştirdiği paylaşımları

KILIÇDAROĞLU'NDAN VİZYON BELGESİNİN ARDINDAN PAYLAŞIM

CHP, 3 Aralık'ta “İkinci Yüzyıla Çağrı” adıyla bir organizasyon düzenleyerek, Vizyon Belgesi'ni paylaşmıştı. Kılıçdaroğlu'nun, "Endüstriyel Dönüşüm Başdanışmanım" diyerek tanıttığı ABD'li ekonomist Jeremy Rifkin de etkinlikte bir konuşma gerçekleştirmişti.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, düzenlenen etkinliğinin ardından Twitter'da bir mesaj yayınlayarak "Ekonomi ve endüstriyel dönüşüm alanlarında, Şampiyonlar Ligi'nin en iyi oyuncularıyla birlikte dünyayla rekabet edeceğiz.'Epistemolojik kopuşlar' onların olsun. Bizim Türkiye vizyonumuz budur. Türkiye’nin hak ettiği standartlar da budur!" ifadelerini kullanmıştı.

Bakan Nebati'den CHP'ye ithal danışman tepkisi: Makyajlı sunumların perde arkasında yüksek faiz politikaları vaat ediyorKılıçdaroğlu'nun İkinci Yüzyıla Çağrı toplantısının ardından yaptığı paylaşım

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...