Bakan Nebati’den borsa mesajı: Son 2 yılda 482'ye ulaştı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Bakan Nebati’den borsa mesajı: Son 2 yılda 482'ye ulaştı

Ekonomi Haberleri

Bakan Nebati 6. Türkiye Sermaye Piyasaları Kongresi'nde önemli açıklamalarda bulundu. Borsa’da 2 yıldaki halka arzlarla borsamızda işlem gören şirket sayısı 482'ye ulaştığını belirtti. 

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, İstanbul’da 6. Türkiye Sermaye Piyasaları Kongresi'nde yaptığı konuşmada "Kasım itibarıyla 33 şirket toplam 14,2 milyar liralık halka arz gerçekleştirdi. Son 2 yıldaki halka arzlarla borsamızda işlem gören şirket sayısı 482'ye ulaşmıştır" dedi.
Bakan Nebati, "Menkul kıymet ve emeklilik yatırım fonlarındaki tasarruf düzeyinin 1 trilyon TL sınırına dayanması, yerli kurumsal yatırımcı tabanının oluşmaya başladığını gösteriyor" diye konuştu.

Bakan Nebati'nin açıklamalarından satır başları şu şekilde:

"İçinden geçtiğimiz bu zorlu süreçte tüm dünyada enflasyon oranları rekor yüksek seviyelere ulaşırken, birçok ülke politika faizini artırma yoluna gitti, arka arkaya faiz artırımları dünyayı hızlı bir resesyona doğru sürüklüyor.

Attığımız adımların etkilerini Ekim itibarıyla 253 milyar doları aşan ihracat ve yüzde 10,1'lik seviyesine gerileyen işsizlik rakamlarında da görmekteyiz. Hem yatırımcıların bilinçlendirilmesi hem de sermaye piyasalarında uygun perspektifin oluşturulması için tüm paydaşlarla daha fazla iş birliği içinde olmaya önem veriyoruz. Katılım finans kanunu çalışmalarımızı kısa bir sürede tamamlayacağız. Hedefimiz katılım finans sisteminde bir üs haline dönüşmek."

BORSADA YATIRIMCI SAYISI ARTIYOR

“Bu yıl da sermaye piyasalarımız büyümesini halka arzlarla sürdürüyor. Halka arzlarla Borsa İstanbul'da işlem gören şirket sayısı 482'ye ulaştı. Borsa İstanbul'un benzerlerinden pozitif ayrıştığını biliyoruz. İşlem hacmi borsamızın likit olduğunu gösteriyor.
Borsa'da işlem gören şirketlerin nitelik ve niceliğinin artırılması önem taşıyor. Borsa İstanbul bizim bir değerimiz, mümkün olduğunca her türlü katkıyı Bakanlık ve ekonomi yönetimi olarak vermek durumundayız. Borsadaki yatırımcı sayısının 3,2 milyona ulaştı.”

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...