Bakan Nebati açıkladı: 10 milyar doları aşan bir döviz bozumu oldu

Düzenleyen:
Bakan Nebati açıkladı: 10 milyar doları aşan bir döviz bozumu oldu

EKONOMİ Haberleri

Son dakika haberine göre; Bakan Nebati, "Kur korumalı TL mevduat ve katılma hesapları, dün akşam itibarıyla 340 milyar liraya yaklaştı. 10 milyar doları aşan bir döviz bozumu ve ona yakın TL girişi oldu" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, katıldığı canlı yayında yarın açıklayacağı Türkiye Ekonomi Modeli Yeni Adımlar ve Enflasyon Tedbirleri öncesinde önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Nebati, "Kur korumalı TL mevduat ve katılma hesapları dün akşam itibarıyla 340 milyar liraya yaklaştı. 10 milyar doları aşan bir döviz bozumu, ona yakın TL girişi oldu" dedi.

"MAYIS 2023'TE TEK HANELİ ENFLASYONA İNECEĞİZ"

Bakan Nebati, "Yarın bir paket açıklayacağız. Psikolojiyi tersine çevirmek için bir adım atacağız. Yıl sonunda yüzde 24'ler civarı bir enflasyon göreceğiz. Haziran ayı seçimlerinden önce mayıs ayında enflasyonu tek hanede göreceğiz. Seçime tek haneli enflasyonla gideceğiz" diye konuştu.

"Kur korumalı paket haricinde ihtiyaç olursa enflasyona karşı korumalı bir paket de gelebilir" dedi.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...