Bakan müjdeyi verdi, çiftçi desteği 6 ay öne çekildi

Bakan müjdeyi verdi, çiftçi desteği 6 ay öne çekildi

EKONOMİ Haberleri

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci’den çiftçilere çifte müjde geldi. Kirişci, 2022 yılının mazot ve gübre desteğini 2023’ün Mart ayına bırakmayacaklarını, 6 ay öne çekeceklerini söyledi.

Bakan Vahit Kirişci “Desteği Ziraat Bankası kartına yükleyeceğiz. Ayni olarak yükleyeceğiz, nakdi olarak kullanımına izin vermeyeceğiz. Vatandaşımız o kartı kullanarak gidecek mazot ve gübreyle ilgili alışverişini yapacak” dedi. Ziraat Bankası aracılığıyla üreticilere verilen kredinin limitinin de arttırılacağını dile getiren Bakan Kirişci, “Bir diğer uygulamamız da 100 bin lira olan Ziraat Bankasının kullandırdığı kredinin 200 bin liraya çıkarılmasını sağlayacağız. Bu 200 bin liralık limitin 100 bin liralık kısmını yine karta yükleyeceğiz ve yine ayni olarak kullanılmasını sağlayacağız. Nerede? Sadece mazot ve gübrede” ifadelerini kullandı. Kirişçi’nin verdiği bilgiye göre Çiftçi Kayıt Sistemlerine girişler de 1 Ekim itibarıyla e-Devlet üzerinden yapılabilecek.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...