Bakan Işıkhan'dan memurlara müjdeli haber: En düşük maaş 33 bin TL'ye çıkacak

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Bakan Işıkhan'dan memurlara müjdeli haber: En düşük maaş 33 bin TL'ye çıkacak

Ekonomi Haberleri  / Haber Merkezi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, toplu sözleşmede istediği zammı alamayan memurlara müjdeli haberi verdi. Bakan Işıkhan, en düşük memur maaşının 33 bin TL'ye çıkacağını söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan memur maaşlarına ilişkin dikkat çeken açıklama geldi. Emekli maaşlarına yönelik çalışmaların sürdüğüne vurgu yapan Bakan Işıkhan, en düşük memur maaşının yıl başında kaç TL olacağını açıkladı.

EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI YÜZDE 50 ZAMLANACAK

Ankara'da gazetecilere açıklama yapan Bakan Işıkhan, memurlara Ocak 2024’te yapılacak zammın yaklaşık yüzde 50'i bulacağını söyledi. Bakan Işıkhan, "Memur ve memur emeklilerimiz için enflasyon hedeflemelerine göre Ocak 2024’te yapılacak artış yaklaşık yüzde 50'ye yaklaşacaktır. En düşük devlet memuru maaşı 22 bin 17 liradan yaklaşık olarak 33 bin lira seviyelerine çıkacaktır." dedi.

TÜİK İLE İKİ AYLIK ZAM ORANI NETLEŞTİ

Memur ve memur emeklileri Ocak ayında 7. Dönem Toplu sözleşme çerçevesinde belirlenen zam oranının yanı sıra, enflasyon farkı oranında zam alacak. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ise enflasyon oranında zam yapılacak. Enflasyon Temmuz ayında yüzde 9,49 olurken, Ağustos ayında ise 9,09 olarak açıklandı. İki aylık enflasyon ise yüzde 19,44 seviyesinde gerçekleşti. Zam oranının netleşmesi için kalan 4 ay için de zam oranlarının belli olması gerekiyor. Aralık ayı enflasyon rakamları Ocak 2024'te ayında açıklanacak

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...