Bakan Işıkhan'dan asgari ücret mesajı: Enflasyona karşı haklarını koruyacağız

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Bakan Işıkhan'dan asgari ücret mesajı: Enflasyona karşı haklarını koruyacağız

Ekonomi Haberleri  / Anadolu Ajansı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücret mesajı verdi. Enflasyonla mücadele için daha önce gerekli adımları attıklarını söyleyen Bakan Işıkhan, "İşçileri korumak için gerekli tedbirleri alıyoruz" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, çalışma hayatına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Kamuda çalışan işçilerin mali ve sosyal haklarında önemli kazanımlar elde edildiğini belirten Bakan Işıkhan, asgari ücretli emekçinin hakkını koruduklarını ve korumaya devam edeceklerini söyledi. Bakan Işıkhan, "İşçi ve işveren ile el ele vererek, çalışma hayatında Türkiye Yüzyılı'nı birlikte inşa edeceğiz" dedi.

ÇALIŞMA HAYATINDA REFORM

Bakan Işıkhan, HAK-İŞ tarafından bir otelde düzenlenen "Cumhuriyet'in 100. Yılında Türk Çalışma Hayatı Sempozyumu"nun açılışına katıldı. Burada yaptığı konuşmada çalışma hayatının çok yönlü ve paydaşlı, kapsamı oldukça geniş bir niteliğe sahip olduğunu belirten Işıkhan, önemli mesajlar verdi.

Işıkhan, "Türkiye'nin son 21 yılında, çalışma hayatı başta olmak üzere hemen her alanda gerçekleştirilen reformlarda da, üstlendiği sorumluluğu kutsal sayan HAK-İŞ gibi önemli sivil toplum kuruluşlarımızın büyük emekleri bulunmaktadır. Bizler, işçimizin, işverenimizin, kamu ve özel sektör kuruluşlarımızın özverili çalışmalarıyla ülkemizi bugünlere getirdik, bu noktalara ulaştırdık." diye konuştu.

Bakan Işıkhan'dan asgari ücret mesajı: Enflasyona karşı haklarını koruyacağız

SENDİKALI SAYISI ARTTI

Sendikalılık oranlarını ve sendikaların kuruluşunu kolaylaştırdıklarını söyleyen Bakan Işıkhan, "Kısıtlamaları ortadan kaldırdık. 2013 yılında yüzde 9,21 seviyelerinde olan sendikalaşma oranını, 2023 yılı itibariyle yüzde 14,76 seviyelerine kadar çıkardık. Bu sayıyı ve oranı yeterli görmüyoruz. Bugün herhangi bir sendikaya üye olan 2 milyon 421 bin 940 işçi, emekçi kardeşimiz var. Sivil toplum ve sendikalaşma yolundaki engelleri kaldırdık. Sendikaya üyelikte büyük bir zorluk teşkil eden noter sürecini kaldırarak e-Devlet Sistemi'ne geçtik." ifadelerini kullandı.

Bakan Işıkhan'dan asgari ücret mesajı: Enflasyona karşı haklarını koruyacağız

ENLASYONA KARŞI İŞÇİLERİ KORUMAK İÇİN TEDBİRLER SÜRECEK

Orta Vadeli Programımız ve 12. Kalkınma Planı ile oluşturulan enflasyonla mücadele yol haritasının ekonomideki istikrarlı büyümeye de önemli ölçüde katkı sağlayacağını belirten Bakan Işıkhan, "Temmuz ayında tüm tarafların ortak mutabakatıyla, asgari ücreti enflasyon karşısında emekçinin hakkını koruyacak bir seviyeye çektik. Bakanlık olarak işçileri korumak için gerekli tedbirleri almaya devam edeceğiz. Şundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın ki, tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız, sendikalarımız, konfederasyonlarımız, işçi ve işverenlerimiz ile el ele vererek, Türkiye'yi her anlamda dünya standartlarının da üzerine çıkaracak, çalışma hayatında da Türkiye Yüzyılı'nı birlikte inşa edeceğiz." dedi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...