Bakan Işıkhan asgari ücrette ilk toplantı için tarih verdi: Sosyal diyalog katkı sunacak

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Bakan Işıkhan asgari ücrette ilk toplantı için tarih verdi: Sosyal diyalog katkı sunacak

Ekonomi Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücrete yapılacak zamma ilişkin açıklamalarda bulundu. İlk toplantı için tarih veren Bakan Işıkhan, sosyal diyalog mesajı verdi. Bakan Işıkhan, komisyona katılacak işçilerin zamma katkı sağlayacağını söyledi.

Özel sektörde çalışan 16,4 milyon çalışan ile 6,6 milyon asgari ücretliyi yakından ilgilendiren zam süreci için geri sayım başladı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu, özel sektörde 2024 yılı için geçerli olacak zam oranını belirlemek için yakın zamanda toplanacak. Komisyon toplantısı öncesinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan dikkat çeken açıklama geldi. Bakan Işıkhan, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda işçilerin yer almasıyla ilgili, "Katkı getireceğine inanıyorum" dedi.

İLK TOPLANTI ARALIĞIN BAŞINDA

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, partisinin TBMM Grup Toplantısı öncesi gazetecilerin sorularını cevapladı. Bakan Işıkhan, Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantılarının ne zaman başlayacağı sorusu üzerine, "Aralık ayının ilk haftasında işçi ve işveren temsilcilerini davet edeceğiz. Komisyon çalışmalarımızı bu şekilde başlatmış olacağız. Süreç ilerlesin bakalım. Her zaman söylediğimiz gibi, Cumhurbaşkanımızın dediği gibi çalışanlarımızı enflasyona ezdirmeme ilkesi bizim için en temel ilke olacak" dedi.

SOSYAL DİYALOG KATKI SAĞLAYACAK

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda işçileri temsil eden Türk-İş Konfederasyonu'nun komisyonda asgari ücretle çalışan işçilere de yer vereceğinin belirtilmesi üzerine Işıkhan, "Tabii ki her tarafı dinleyeceğiz. Sosyal diyalog bizim en önemli iletişim aracımız. Sosyal diyalog mekanizmasıyla bu şekilde harekete geçeceğiz inşallah. Katkı getireceğine inanıyorum" diye konuştu.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...