Bakan dönmez Yavuz’u kritik görevine uğurladı: Doğu Akdeniz'de de önemli gelişmeler olacak

Düzenleyen:
Bakan dönmez Yavuz’u kritik görevine uğurladı: Doğu Akdeniz'de de önemli gelişmeler olacak

EKONOMİ Haberleri

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Zonguldak Filyos Limanı’nda Karadeniz'de bulunan doğal gaz rezervlerinin karaya taşınması için kritik bir görev üstelenecek Yavuz gemisini uğurlama töreninde konuştu. Atılan bu adımlarla Doğu Akdeniz’de de doğal gaz ile ilgili önemli gelişmelerin yaşanacağını ifade eden Dönmez, "Bu başarılar hem masada hem sahada yapılan uzun süreli dikkatli ve detaylı bir planlama strateji ve aksiyon planının bir neticesidir." dedi.

Türkiye’nin Karadeniz’de 540 milyar metreküplük doğal gazın çıkarılması için yola çıkan Yavuz Sondaj Gemisi’ni uğurlayan Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, törende önemli açıklamalarda bulundu. 

Bakan Dönmez'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“TÜRKİYE İÇİN ÖNEMLİ BİR ADIM ATTIK” 

"Milletimize müjdeler vermenin haklı gururunu yaşadık. Türkiye'nin kaderini değiştirecek 540 milyar metreküplük doğal gaz keşfimizle Türkiye'nin enerji bağımsızlığı için önemli adım attık. Bu başarılar hem masada hem sahada yapılan uzun süreli dikkatli ve detaylı bir planlama strateji ve aksiyon planının bir neticesidir.

Karadeniz'deki ilk görevi öncesi 15 Ağustos'ta İstanbul Boğazı'ndaki köprülerin altından geçebilmesi için kulesinin bir kısmı sökülen 'Yavuz' sondaj gemisi, 7 Ekim'de Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde bulunan Filyos Limanı'na ulaştı. Limanda kule montajı ve diğer çalışmaları tamamlanan gemi, Karadeniz'deki ilk görevi için hazır hale getirildi.

Bakan dönmez Yavuz’u kritik görevine uğurladı: Doğu Akdeniz'de de önemli gelişmeler olacak

"AKDENİZ'DE ÖNEMLİ GELİŞMELER OLACAK"

Sadece Karadeniz'de değil, Doğu Akdeniz'de de doğal gazla ilgili önemli gelişmeler olacak önümüzdeki günlerde. 3 yıl önce Yavuz'u uğurlarken bölgedeki projeler için kilit ülkenin Türkiye olduğunu söylemiştik. Türkiye'nin her zaman iş birliğine açık olduğunu, bölgenin refahı ve huzuru için elini taşın altına koymaktan hiçbir zaman çekinmeyeceğini belirtmiştik. Her zaman görüşmeye, diyaloğa, konuşmaya açık olduğumuzu ifade etmiştik. Bugün geldiğimiz nokta yürüttüğümüz politikaların ne denli doğru, ayakları yere basan ve uzun vadeli olduğunu bir kere daha gösterdi."

Bakan dönmez Yavuz’u kritik görevine uğurladı: Doğu Akdeniz'de de önemli gelişmeler olacak

"KARADENİZ GAZINI 2023'E YETİŞTİRMEK İÇİN OLĞAN ÜSTÜ BİR ÇALIŞMA SÜRÜYOR"

Biliyorsunuz Fatih ve Kanuni sondaj gemilerimizde Karadeniz'de faaliyetlerini hali hazırda sürdürüyor. Yavuz'un göreve başlamasıyla üç gemimizle aynı anda Karadeniz'deki operasyonlarımızı sürdüreceğiz. Biz çalışmakla, gayret etmekle ve mücadele etmekle mükellefiz. Takdir de başarı da zafer de Allah'tan. Karadeniz gazını 2023'e yetiştirmek için Filyos'ta olağan üstü bir çalışma devam ediyor. 

Bugün dünyanın en büyük inşaat projelerinden birisi burada yürütülüyor. Deniz tabanı üretim sistemleri, deniz tabanı iletimi ile boru hatları kordon hattı, akış hatları ve kara üretim tesisleri işlerini kapsayan mühendislik, tedarik, inşaat ve montaj sözleşmelerinin büyük kısmı tamamlandı. 

Kıta yamacı ve deniz tabanı mobilizasyon işlerine de başladık. Teslimat süresi uzun sürecek ekipmanların siparişlerini verdik. Peyderpey tamamlandıkça alana intikal ediyor. Biliyorsunuz geçtiğimiz aylarda deniz tabanına süreceğimiz ilk boruların teslimatı gerçekleştirilmişti. Temmuz ayına kadar boruların tamamı Filyos'a gelmiş olacak ve onları da temmuz, ağustos gibi su altına boru hattı döşeyen gemimizi getirdiğimizde hızlıca başlamış olacağız.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...