Bakan Dönmez: Tasarrufu biliyoruz, uygulamıyoruz!

Bakan Dönmez: Tasarrufu biliyoruz, uygulamıyoruz!

EKONOMİ Haberleri

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, kamuoyunun yüzde 87,4'ünün enerjiyi verimli kullanmanın önemini bildiğini belirterek "Enerji verimliliği moda ya da trend bir kavram değil süreklilik arz eden bir eylem biçimidir. Bunu, hayatımızın her alanına sirayet eden bir iş yapış kültürü hâline getirmek mecburiyetindeyiz" dedi.

Bakan Dönmez, video konferans yöntemiyle katıldığı topaltıda, enerji verimliliği konusunda 21 şehirde üç bin kişiyle salgın öncesinde yüz yüze araştırma yapıldığını ifade etti. Bakan Dönmez, şunları anlattı:
Enerji verimliliği bilinç endeksini 200 üzerinden 157,7 olarak tespit ettik. Bu değer, kamuoyunun orta-üst seviye bilinç düzeyinde olduğunu gösteriyor. Bilgi endeksi ise 177,9 çıktı. Bu değer de yüksek-alt seviyede olduğumuzu gösteriyor. Davranış endeksi ise 137,5 çıktı. Yani bilgi ve bilincin davranışa evrilmesi konusunda diğer iki sonuca göre biraz gerideyiz. Enerji verimliliğini biliyoruz, farkındayız ancak uygulamaya geçişte istenen seviyenin yakalanmadığını görüyoruz. Enerji verimliliği, gelişim gösterebileceğimiz bir alan olarak öne çıkıyor. Bugün yerli ve yenilenebilir enerji kullanımında her 1 puanlık artış, yaklaşık 100 milyon dolarlık enerji ithalatına engel oluyor. Bu, işin üretim boyutu. Verimlilik boyutunun getirisi daha fazla. Önemli olan, verimlilik eylemlerini günlük pratiklerimizin parçası hâline getirmek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...