Bakan Dönmez tarih verdi: Karadeniz gazında müjdeyi Erdoğan verecek

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Bakan Dönmez tarih verdi: Karadeniz gazında müjdeyi Erdoğan verecek

Ekonomi Haberleri

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez Karadeniz gazına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Çok yakında çıkarılan gazın evlerde kullanılacağını belirten Bakan Dönmez, fiyatıyla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjde vereceğini söyledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, AK Parti 2023 Seçim Beyannamesi Buluşması’nda Karadeniz gazına ve fiyatlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. TGRT Haber’de Ankara Haber Müdürü Ahmet Sözcan’ın sorularını cevaplayan Bakan Dönmez, Karadeniz gazının mayıs ayında evlere ulaştırılacağını ve fiyatının makul bir seviyede olacağını söyledi. Bakan Dönmez müjdeyi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın vereceğini belirtti.

Bakan Dönmez’in açıklamaları şu şekilde:

“Eskişehir’e hizmet bizim için şereftir diyerek yola çıktık. Eskişehir’de diğer seçimlerde olduğu gibi sandıktan birinci çıkacağımıza inanıyorum.  Son derece yetenekli arkadaşlarımız aday oldular. Yunus Emre’nin diyarında tıpkı Yunus gibi bizde gönül seferberliği başlatacağız.

Özellikle pandemiden sonra Rusya-Ukrayna arasında patlayan savaş hiç kimsenin beklemediği neticelere yol açtı. Ambargolar başladı. Petrole ve doğal gaza herkesin ihtiyacı var. Dünyada on büyük rezervin üçüne ambargo uygularsanız İran, Venezuela, Rusya; doğal olarak mala erişimde sıkıntılarınız olur, fiyatlar artar. Biz hem doğal gazda hem de petrolde örneğini bire bir yaşadık. Yine de vatandaşımıza en alt seviyede yansıtacak tepkileri aldı. Geçtiğimiz yıl sırf doğal gazda özellikle hane halkına ve küçük işletmelere uygulanan sübvansiyon miktarı 220 milyara ulaşmış. Eğer vatandaşımıza olduğu gibi yansıtsaydık fiyatlar 4 katına çıkacaktı. Tedbirler zamanında alındı.

KARADENİZ GAZI MAYIS AYINDA EVLERDE

20 Nisan’da gazı karaya çıkarıyoruz. Mayıs ayında evlerimizde kullanılır hale gelecek. Yerli gazın maliyeti ithal ettiğimiz gaza göre ekonomik. Cumhurbaşkanımızın hem devletimiz hem milletimiz kazanacak sözünü inşallah 20 Nisan’da somutlaşacak.

ERDOĞAN GAZIN FİYATIYLA İLGİLİ MÜJDE AÇIKLAYACAK

20 Nisan’da Cumhurbaşkanımız bir müjde daha açıklayacak. Fiyatlar vatandaşın cebine makul seviyelerde yansıyacak. Cumhurbaşkanımız fiyatlarla ilgili detayları açıklayacak, indirim olacak.”

PETROL KEŞİFLERİ AÇIKLAMASI

''Yeni keşifler var mı? Türkiye’nin kaç yıllık ihtiyacını karşılayacak?'' sorusuna cevap veren Bakan Dönmez şunları söyledi: 

“Yaptığımız keşiflerle bu rakam 710 milyar metre küpe kadar çıkmıştı. Keşif çalışmalarımız devam ediyor. Hem Orta hem Doğu Karadeniz’de faaliyetler devam ediyor. Sismik çalışmalar yapılıyor. Ümitler var. Doğu Akdeniz’de 10 civarında sondaj yapıldı. Çok keşif yakalayamadık. Cumhurbaşkanı Erdoğan bayram öncesi bayram hediyesi verecek, fiyatlar o zaman açıklanacak.”

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...