Bakan Bilgin'den 'Migros' açıklaması: Soruşturma başlatıldı

Düzenleyen:
Bakan Bilgin'den 'Migros' açıklaması: Soruşturma başlatıldı

EKONOMİ Haberleri

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Migros çalışanlarının şikayeti üzerine soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Migros’un bazı şubelerinde düşük zam yapıldığı ve işçilerin gerekçesiz atıldığı iddiasıyla gösteri başlatan çalışanların eylemi devam ediyor. İşçiler, yüzde 8 oranında zam teklifine karşın direnişe geçerken 16 gündür devam eden protestolara ilişkin Bakan Bilgin soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Migros'ta depo temizlik görevlisi olarak çalışan ve direnişin simge ismi haline gelen Gülabi Aksu, gösterilerin 16. gününde plastik kelepçeyle gözaltına alındı. Bir minibüse bindirilerek olay yerinden karakola sevk edilen ve eline bağlı kelepçelerle gözyaşlarını silmeye çalışan Aksu'nun gözaltına alınması, zincir marketler markası Migros'a tepkileri daha da artırdı. 1'i hasta 2 küçük çocuğu olan ve evladını hastaneye götürmek için dahi para bulamadığını söyleyen Aksu'nun saatine 4 lira zam istediği için işten atıldığı öğrenildi. 

BAKAN BİLGİN'DEN TEPKİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, kişisel Twitter hesabı üzerinden açıklamada bulunarak hiçbir işçinin, emekçinin mağdur edilmesine göz yumulmayacağını belirtti. 

Bakan Bilgin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu notu düştü:

“Migros çalışanı işçilerin şikayetleri ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak soruşturma başlattık. Hiç bir işçimizin, emekçimizin mağdur edilmesine göz yummayacağız.”

 

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...