Bakan Bilgin müjdeyi vermişti! Milyonlarca emeklinin beklediği gün geldi: En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

Düzenleyen:
Bakan Bilgin müjdeyi vermişti! Milyonlarca emeklinin beklediği gün geldi: En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

EKONOMİ Haberleri

Milyonlarca emeklenin beklediği gün geldi çattı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Temmuz ayında bir sürprizimiz olacak, en düşük emekli maaşı artacak. Detayları 1 Mayıs'ta açıklayacağım." diyerek milyonlarca emekliye umut olmuştu. Bakan Bilgin’in verdiği tarih ise geldi. 14 milyon emekli Bakan Bilgin’i vereceği müjdeli haberi bekliyor.

14 milyon emekli bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in yapacağı açıklamaya odaklandı. Daha önce açıklama yaparak “1 Mayıs’ta açıklayacağım” diyen Bakan Bilgin, bugün müjdeli haberi duyuracak. Peki emekli maaşına ne kadar zam gelecek? En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? İşte detaylar… 

“1 MAYIS’TA AÇIKLAYACAĞIM” 

Bakan Bilgin, geçtiğimiz günlerde açıklama yaparak "Temmuz ayında bir sürprizimiz olacak, en düşük emekli maaşı artacak. Detayları 1 Mayıs'ta açıklayacağım." ifadelerini kullanmıştı.

DETAYLAR BUGÜN AÇIKLANACAK 

Bakan Bilgin’in açıkladığı tarih ise geldi. Temmuz ayındaki sürprizin detayları bugün açıklanacak. Yaklaşık 14 milyon emekli bu açıklamayı beklerken, “En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?” sorusu şimdiden merak edilmeye başlandı. 

OCAK AYINDA YENİ DÜZENLEME GETİRİLMİŞTİ 

Ocak 2022’de yapılan sosyal refah düzenlemesi ile emekli ve memur maaşları artış göstermişti. Gelen düzenleme ile en düşük emekli maaşı bin 500 TL'den 2 bin 500 TL'ye yükseldi. Böylece en düşük maaş alan emekliler yüzde 66 oranında zam aldı. Memur ve memur emeklisinin zam oranı ise 30,95'e yükseldi.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK? 

Geride kalan 3 aylık enflasyon verilerinin oluşmasıyla gözler yeniden Temmuz ayında yapılacak maaş zammına çevrildi. Ekonomistler 6 aylık enflasyon farkının yüzde 34,62 olacağını tahmin ediyor. Bu hesaplamaya göre, en düşük maaş memurlarda 6 bin 429 liradan 8 bin 622 liraya yükselecek. En düşük emekli aylığı ise memurlarda 4 bin 289 liradan 5 bin 753, esnafta 2 bin 948 liradan 3 bin 969, 2000'den önce emekli olan SSK'lilerde 3 bin 292 liradan 4 bin 432 liraya çıkacak.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...