Bağ-Kur'lulara emeklilik müjdesi

Bağ-Kur'lulara emeklilik müjdesi

Ekonomi Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, prim borçlarını ödeyemediği için emeklilik hakkı kazanamayan Bağ-Kur'lulara 0.97 faizle 36 ay vadeli kredi verileceğini belirtti.

Prim borcunu ödeyemediği için emekli olamayan Bağ-Kur'lu'ya müjde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan geldi. Ankara'da gerçekleştirilen 4. Esnaf ve Sanatkarlar Şurası'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, prim borcu olduğu için emekli olamayan esnafa düşük faizli kredi verilip emekli olmasının sağlanacağını ifade etti. Erdoğan şunları söyledi: "Şimdi sizinle önemli bir müjdeyi paylaşmak istiyorum. O da şudur: Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), bugün öğleden sonra inşallah Halk Bankası ile bir protokol imzalayacak ve bununla emeklilik imkânı var, fakat prim borçlarını ödeyemediği için emeklilik hakkını kazanamayan Bağ-Kur'lu kardeşlerimize inşallah Halk Bankamız, 0.97 aylık faizle ve 36 ay vadeli olacak bir kredi vermek suretiyle Bağ-Kur'lu bu borçlarını ödeme imkânını yakalayacak ve emeklilik hakkını kazandığı gibi de bütün sosyal haklardan hemen anında istifade etmeye başlayacak. Bu yapılandırma kredisinden istifade edeceklerin sayısı 279 bin 422 Bağ-Kur'lu. Şu anda hükümetimizin bu noktada atacağı adımla yapılandırmaya konu miktar, 3.6 milyar Türk lirası. Tüm Bağ-Kur'lu kardeşlerime Halk Bankamızın SGK ile yapacağı bu protokolle birlikte şu anda gerçekten güzel bir imkân hazırlanıyor. Bu imkânın tüm esnafımıza... Tabii kredi borcunu, krediyi çektiği tarihten 3 ay sonra ödemeye başlayacak, bir de bu imkân geliyor."
Esnafın son 12 yıl içerisinde çok önemli sorunlarının çözüldüğünü, çözüm yoluna gidildiğini, ilgili kanunların çıkarılıp mevzuatın yenilendiğini, krediler noktasında tarihî iyileştirmeler yapıldığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2002 yılında yüzde 47 olan kredi faizinin bugün yüzde 4-5 aralığına kadar çekildiğini, esnafın kullandığı kredi miktarının 153 milyon liradan 80 kat artışla 12 milyar liraya ulaştığını ifade etti. Prim borçları, oda ve birliklere borçlar konusunda iyileştirmeler yapılıp 6552 sayılı torba yasayla Bağ-Kur'lu esnafın SSK'ya prim borçları konusunda yapılandırma hakkının getirildiğini ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu:


HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYORUZ
Bugün başlayan MÜSİAD fuarında özel sektörün ürettiği radar sisteminin, insansız hava araçlarının, milli piyade tüfeğinin, roket sistemlerinin, iletişim ve bilişim projelerinin ilk kez sergileneceğini büyük memnuniyetle öğrendiğini dile getiren Erdoğan, şunları söyledi: "Bu projelerin bir kısmını başbakanlık yaptığım esnada bizzat başlatmıştım. Devam eden projeleri de her aşamada teşvik etmiştim. Küresel kriz ortamına rağmen gerek bu projelerin gerek daha birçok projenin hiç hız kesmeden, hiç kesintiye uğramadan devam etmesini temin ettik, teşvik ettik. Türkiye ekonomisi çok ciddi bir değişim sürecinden geçti, geçmeye de devam ediyor. Küresel krizlere aldırmadan, bölgemizdeki ve dünyadaki krizlere takılmadan hatta içeriden ve dışarıdan yapılan taarruzlara da boyun eğmeden Türkiye ekonomisi, istikrarla büyümesini sürdürüyor." Hemen her ülkede olduğu gibi, Cezayir ve Ekvator Ginesi'nde de Türk iş adamlarının yatırımlarını ve müteahhitlik hizmetlerini gördüklerini, ziyaret ettiklerini anlatan Erdoğan, "Afrika ülkelerinden dostlarımızın hayranlıklarını bir kez daha müşahede ettik. 2012 yılında dünyanın en büyük 250 müteahhidi arasında 38 Türkiyeli firma var. Bu sayı 42'ye yükselmiş durumda. Firma sayısıyla Çin'in ardından dünyada ikinci olan Türkiye, pazar payı itibarıyla da müteahhitlik sektöründe yüzde 4 oranına ulaşmış durumda. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yıl dönümü olan 2023 için başta dış ticaret olmak üzere son derece iddialı ama ulaşılabilir hedeflerimiz olduğunu burada özellikle ifade etmek istiyorum. Hedefleri yakalamak için büyük bir heyecan içinde olduğumuzu özellikle belirtmek isterim" diye konuştu.
Bağ-Kur'lulara emeklilik müjdesi

STANTLARI GEZDİ, TRAKTÖRÜ İNCELEDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, öğleden sonra İstanbul'da başlayan 15. MÜSİAD Uluslararası Fuarı'nın açılış töreni ile 18. Uluslararası İş Forumu (IBF) kapanış oturumuna nbsp;katıldı. Erdoğan, buradaki konuşmasında, "Türkiye sağlam finansal yapısıyla, disiplinli mali yapısıyla, siyasi olarak tam bir istikrar ve güven ortamıyla, yatırım, ticaret ve iş birliği yapmak için eşsiz bir ülkedir" dedi. Erdoğan, daha sonra fuardaki stantları gezdi, bir traktöre binerek incelemelerde bulundu. nbsp;


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...