BAE'ye ihracat 2,5 milyar dolara ulaştı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
BAE'ye ihracat 2,5 milyar dolara ulaştı

Ekonomi Haberleri

Türkiye'nin Birleşik Arap Emirlikleri'ne ihracatı yılın ilk 7 ayında 2,5 milyar dolara ulaştı.

Türkiye'nin Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) ihracatı, bu yılın 7 ayında 2,5 milyar dolara dayandı. Türkiye ile BAE arasındaki ikili ilişkiler, son 2 yılda yeni ticari ve ekonomik iş birlikleriyle ivme kazanmaya devam ediyor.  İki ülke arasında özellikle Kovid-19 salgını sonrası ilişkilerin her alanda güçlendirilmesi amacıyla başlatılan yoğun diplomasi trafiği ticari ilişkileri de olumlu etkiledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen ayki BAE ziyareti kapsamında 50,7 milyar dolarlık anlaşma imzalanmıştı.

Anlaşma kapsamında, BAE ile enerji, ulaştırma, altyapı, lojistik, e-ticaret, finans, sağlık, gıda, turizm, emlak, inşaat, savunma sanayisi, yapay zeka ve ileri teknolojiler gibi alanlarda mevcut iş birliğinin derinleştirilmesinin kararlaştırıldı.

Türkiye'nin BAE'ye ihracatı, bu yılın 7 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 30,9 artarak 2 milyar 460 milyon dolara çıktı. BAE, böylece Türkiye'nin en fazla ihracat gerçekleştirdiği 13. ülke olarak kayıtlara geçti.

5. ÜLKE OLDU

Türkiye bu dönemde en fazla ihracatı 10 milyar 932 milyon dolarla Almanya, 6 milyar 995 milyon dolarla ABD, 6 milyar 607 milyon dolarla İtalya, 6 milyar 471 milyon dolarla Birleşik Krallık, 5 milyar 720 milyon dolarla Fransa oldu. BAE ayrıca Türkiye'nin ihracatını en fazla artırdığı 5. ülke oldu. Türkiye'nin BAE'ye dış satımı bu dönemde 580 milyon 227 bin dolar arttı. (Kaynak: Anadolu Ajansı)

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...