Babayiğit elektrikliye 500 milyon $ harcayacak

Babayiğit elektrikliye 500 milyon $ harcayacak

Ekonomi Haberleri

Türkiye en kısa zamanda yerli otomobilini üretmek için çalışmalarını hızlandırırken, yatırım ve destek tutarları da ortaya çıkıyor.

Buna göre, yerli otomobil üretecek firmaya 100 milyon liraya kadar AR-GE desteği verilecek. Toplam maliyet 600 milyon dolar olarak hesaplanırken, 'yerli babayiğit' olacak şirketin yaklaşık 500 milyon dolar yatırım yapması bekleniyor. Yapılan çalışmaya göre, yerli elektrikli otonun üç bileşeninden motor ve yazılımı ilk etapta Türkiye'de yapılacak, bataryası ise yurt dışından gelecek. Yola çıkması için tahmini süre 3-4 yıl olarak hesaplanırken, 7 firmanın 6 projesi bulunuyor. Kamunun her yıl belli bir miktarda alım yaparak desteklemeyi planladığı projede firmalar, rekabetçi ve daha kısa sürede şarj edilebilir araç üretimi için araştırma yapıyor. Ekonomi yönetimi, yarışta geri kalındığı için içten yanmalı motorlardan önce elektrikli otomobile ağırlık verilmesi fikrinde birleşiyor.

HIZLI ŞARJ

Elektrikli araç üretimi için teklif veren şirketler, daha kısa sürede şarj edilebilir araç ortaya çıkarmayı hedefliyor. Halihazırda, 7 firmanın 6 proje teklifi bulunuyor.
Cenk Esen ANKARA




UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...