Babacan: Merkezin adımları isabetli

Babacan: Merkezin adımları isabetli

Ekonomi Haberleri

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, "ECB kararı kısa vadede Türkiye'ye faydalı, Merkez Bankası'nın adımları da isabetli" diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, bu yıl Türkiye'nin kırılganlıklarının azaldığını belirterek, "Eğer petrol fiyatları böyle yıl boyu düşük kalmaya devam ederse, yüzde 5'lik bir enflasyon bile 2015 yılı içerisinde mümkün olabilecek gibi görünüyor" dedi. Davos'ta bulunan Babacan, bahar aylarında enflasyonda yüzde 6'ya gerileme ihtimalinin yüksek göründüğünü anlattı. Türkiye ekonomisinin kırılganlıklarının bu yıl içerisinde geçen seneye kıyasla azalmasının beklendiğine dikkati çeken Babacan, cari açığın iyileştiğini ve 2013'ü yüzde 7,9'la kapattıklarını, ardından 2014 yılını yüzde 5,6-5,7 gibi oranla tamamlamış olacaklarını söyledi. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın, ihracat reeskont kredilerinin kapsamının genişletildiğini duyurmasını da değerlendiren Babacan, bunların hepsinin Türkiye için gerekli ve isabetli adımlar olduğunu ve desteklediklerini anlattı. "Sayın Başbakanımızın bilgisi dahilinde konuştuğumuz konular" diyen Ali Babacan, "İyi adımlar. İhracatçılarımıza yaptığımız destek gibi artık turizmcilerimize de Merkez Bankası kaynaklı uygun şartlı fon desteği bundan sonra verilmiş olacak" dedi.

"ECB KARARININ BİZE ETKİSİ OLUMLU OLUR"


Avrupa Merkez Bankası'nın varlık alımına ilişkin soru üzerine Babacan, "Bize olan etkisi olumlu olur. Avro daha bol ve daha ucuz olacak demektir. Merkez bankalarının bu tür operasyonları ilelebet Avrupa'yı kalkındıracak, Avrupa'nın krizini çözmeyi sağlayacak adımlar değil. Güven de gerçekten kararlı siyasi irade ortaya koyan ve gerçekten yapısal sorunları çözmeye niyetli bir ekonomi yönetimiyle olur" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...