Ayşe ninenin peyniri markalaşacak

Ayşe ninenin peyniri markalaşacak

Ekonomi Haberleri

Yöreler ve nineler markalaşma yolunda... Artık yöresel ve kentsel markalaşma yolunda yeni çalışmalar devreye giriyor.

Yöresel ve kentsel markalaşma yolunda yeni çalışmalar devreye sokuluyor. Türkiye Patent Enstitüsü tarafından belirli bölgelerin coğrafi işaretleri, ürünleri veya araçları gibi markalaşma aracı olabilecek her şey araştırılacak. Ayrıca Türkiye'nin yöresel ürün haritası çıkarılacak. Türkiye yöresel markalaşmaya gidiyor. Şehirlerin uluslararası platformlarda daha tanınır hale getirilmesi için bu yıl yöresel ve kentsel markalaşmanın tanıtımı ve teşviki için etkinlikler düzenlenecek. Markalaşma aracı olarak kullanılabilecek coğrafi işaretler ve diğer araçların tespitine yönelik olarak bir araştırma yapılacak ve bu araştırma yıl içerisinde tamamlanacak. Yapılacak faaliyetlerle yöresel ve kentsel markalaşma konusunda çeşitli enstitü ve ilgililerin katılımıyla bir çalışma grubu oluşturulacak. Bu çalışma grubu yıl boyunca faaliyetlerini sürdürecek. Yörelerin kendine özgü coğrafi işaretleri, ürünleri veya araçlarının tespit edilmesinden sonra tanıtım ve yatırım aracı olarak kullanılmasında yararlanılacak mali kaynaklar ve iletişim kanalları belirlenecek. Yapılan çalışmalar, ilgililere verilecek eğitim, konferans ve toplantı gibi etkinlikler yoluyla anlatılacak.
nbsp;
ÜRÜN HARİTASI ÇIKARILACAK
Yine, yörelerin coğrafi işaretlerinin uluslararası fuarlarda sergilenmesi de çalışma kapsamında yer alacak. Küresel anlamda bilinirliği artırmak isteyen Türk Patent Enstitüsü, coğrafi işaretler için tanıtım politikaları oluşturulması yolunda katkı sağlamayı amaçlıyor. Bu çalışmaların yanı sıra Türkiye'nin yöresel ürünlerinin de tanıtılması hedefleniyor. Bu amaçla Türkiye yöresel ürün haritası çıkartılması planlanıyor.

Osman Çobanoğlu/Türkiye Gazetesi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...