Avrupa'da 100 binde 4 Türkiye'de 100 binde 10

Avrupa'da 100 binde 4 Türkiye'de 100 binde 10

Ekonomi Haberleri

İsmail Gerim, Türkiye'de ortalama 100 binde 10 civarında iş kazası gerçekleşirken, Avrupa'da iş kazası ortalamalarının 100 binde 4 olduğunu açıkladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdür Yardımcısı İsmail Gerim, Türkiye'de ortalama 100 binde 10 civarında iş kazası gerçekleşirken, Avrupa'da iş kazası ortalamalarının 100 binde 4 olduğunu açıkladı. nbsp;Atatürk Üniversitesi tarafından Erzurum Nenehatun Kültür Merkezi'nde düzenlenen Uluslararası İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi Kongresi'nde konuşan Gerim, Türkiye'de 'İş Güvenliği Uzmanı' teriminin ilk olarak 2006 yılında gündeme geldiğini söyledi. İş güvenliği konusunda mesleki eğitimin önemine dikkat çeken İsmail Gerim şöyle devam etti: "Dünyada 100 bin çalışan üzerinden iş kazası oranı hesaplanıyor. Türkiye'nin çalışan sayısı artıyor ama kaza sayısı sabit. Bu anlamda ortalama 100 binde 10 civarında iş kazasından bahsedilebilir. Ama Avrupa'da iş kazası ortalamaları 100 binde 4 civarında. Bir iş yerine gittiğimizde 'Ben patron veya şefim. 2 dakika girip çıkacağım' diyerek baret takmıyorsa, iş güvenliği açısından fazla bir yol alabilmemiz mümkün değil. İş kazalarında maddi kayıplar çok büyük. Manevi kayıpların tarifi ise imkansız. Çünkü çalışanlarımız bizim en değerli varlıklarımız."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...