Avrupa ve ABD'liler artık Türk otobüsüne biniyor

/ Kaynak: İHA
Avrupa ve ABD'liler artık Türk otobüsüne biniyor

Ekonomi Haberleri  / İHA

TEMSA Genel Müdürü Dinçer Çelik, Avrupa'da yaşanan ekonomik durgunluğa rağmen bu pazarlarda etkin bir şekilde yer aldıklarını belirtti.

TEMSA Genel Müdürü Dinçer Çelik, Avrupa'da yaşanan ekonomik durgunluğa rağmen bu pazarlarda etkin bir şekilde yer aldıklarını belirterek, "Gelecek yıl üretim kapasitemizin ilk 6 aylık süreci taleplerle dolmuş durumda" dedi.Çelik, 64 ülkeye ihracat gerçekleştiren TEMSA'nın 17 Ekim Perşembe günü başlayan Busworld Fuarı'nda Avrupa pazarına yönelik üretimini yaptığı LD serisi 3 yeni aracı ile MD serisini tanıtacağını belirterek, müşteri ihtiyaçlarına hızlı cevap verebilmek için üretimde modüler bir yaklaşım izlediklerini söyledi.Kalite, güvenilirlik ve ürünlerin uzun ömürlü olmasının birinci öncelikleri olduğunu ifade eden Çelik, "Bu strateji bizim pazardaki varlığımızı güçlendiren en önemli etkenlerden biri. Ürün gamımızı geliştirmek için yoğun çalışmalarımız meyvelerini veriyor. Geçtiğimiz hafta 18 metrelik Körüklü ve 12 metrelik CNG'li Avenue'yu pazara sunmanın mutluluğunu yaşadık. Bu yoğun çalışmalar ışığında yürüttüğümüz strateji ciromuza da yansıyor. 2013 yılı sonunda ciromuzdaki artış, 2012'ye göre yüzde 35 gibi yüksek bir seviyede gerçekleşecek. 2013 yılı üretim ve satış adetleri ile de rekor bir seviyeye ulaştığımız bir yıl olacak" diye konuştu.2014'e yönelik beklentilerin de çok olumlu olduğunu vurgulayan Çelik, "Gelecek yıl üretim kapasitemizin ilk 6 aylık süreci taleplerle dolmuş durumda. Bu talep yeni istihdam imkanı da oluşturacak" dedi.Avrupa'da yaşanan ekonomik durgunluğa rağmen TEMSAolarak bu pazarlarda etkin bir şekilde yer aldıklarını belirten Çelik, şöyle Devam etti:"2000 yılının ardından ihracata yönelik başlattığımız çalışmalar her yıl daha da büyüyen bir gelişim içerisinde. TEMSAürünleri 64 ülkeye ihracat etmenin gururunu yaşıyoruz. 2008 yılından bu yana da Kuzey Amerika pazarında TEMSAürünleri hizmet veriyor. 2014'ün ilk ayında ABD pazarı için yeni ürünümüzü de ihraç etmeye başlayacağız. Bu zor süreçleri rekabetçi yapımız ve yeniliğe açık olmamız sayesinde çok kolay atlatabildik."
Avrupa'da yaşanan ekonomik durgunluğun Türk pazarına olumsuz etkilerinin olmadığını ifade eden Çelik, "Özellikle belediyelerin ve özel işletmelerin yeni araç alımına yönelik yaptığı yatırımlar pazarı yüzde 200 seviyesinde büyüttü. Bu büyüyen pazarda TEMSAolarak yüzde 475 büyüme başarısı elde ettik. İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne 300 Avenue teslim ettik. İstanbul Otobüs A.Ş bünyesindeki Avenue sayısı ise 234'e ulaştı" dedi.
Ekonomi
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...