Avro Bölgesi'nde dış ticaret fazlası 26,4 milyar avro oldu

/ Kaynak: AA
Avro Bölgesi'nde dış ticaret fazlası 26,4 milyar avro oldu

Ekonomi Haberleri  / AA

Avro Bölgesi'nde dış ticaret fazlası bu yılın haziran ayında 26,4 milyar avro oldu.

Avrupa İstatistik Ofisi'nin (Eurostat) bugün açıkladığı verilerine göre, 19 üyeli Avro Bölgesi'nde mevsimsellikten arındırılmış haziran ayı dış ticaret fazlası 23 milyar avroluk beklentiyi aşarak 26,4 milyar avro seviyesinde gerçekleşti. Geçen yılın haziran ayında ise bölge, 16 milyar avro dış ticaret fazlası vermişti.


Avro Bölgesi'nde bu yılın haziran ayında gerçekleştirilen ihracat, geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 12 artarak 182,7 milyar avro, ithalat ise yüzde 7'lik artışla 156,4 milyar avro oldu.


Bu yılın ocak-haziran aylarını kapsayan dönemde ise Para Birliği'nin ihracatı önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 6 artarak 1 trilyon 11,7 milyar avroya, ithalatı da yüzde 3 artarak 896,7 milyar avroya yükseldi.


28 üyeli Avrupa Birliği'ne (AB) bakıldığında ise geçen yılın haziran ayında 2 milyar avro olan dış ticaret fazlası, bu yılın haziran ayında 10,4 milyar avro olarak belirlendi. Birlik'te bu yılın haziran ayında gerçekleştirilen ihracat, geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 13'lük artışla 159,7 milyar avro, ithalat ise yüzde 7'lik artışla 149,3 milyar avro seviyesinde belirlendi.


AB'de ihracat, bu yılın ocak-haziran aylarını kapsayan dönemde önceki yılın aynı dönemine oranla yüzde 7'lik artışla 887,9 milyar avroya, ithalat da yüzde 4'lük artışla 864,6 milyar avroya yükseldi.


AB'nin Türkiye'ye ihracatı ve ithalatı arttı
Bu yılın ocak-haziran aylarını kapsayan dönemde geçen yılın aynı dönemine göre AB'nin ihracatını en fazla artırdığı ülkeler yüzde 23'le ABD, yüzde 7 ile Çin ve yüzde 4'le de İsviçre oldu.


AB'nin aynı dönemde ithalatını en fazla artırdığı ülkeler, yüzde 24'le ABD, yüzde 19'la Çin ve yüzde 6 ile de İsviçre olarak belirlendi.
Birliğin Türkiye'ye ihracatı ve Türkiye'den ithalatı ise söz konusu dönemde yüzde 12 artış kaydetti.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...