AVM'lere vergi dairesi geliyor

AVM'lere vergi dairesi geliyor

Ekonomi Haberleri

2015'de vatandaş, vergi ödemek, borçlarını sorgulamak, beyanname vermek veya "borcu yoktur" yazısı almak için AVM'lere gidecek.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergi dairelerinin hizmet odaklı bir anlayışla şubelere dönüşeceğini, ihtiyaca göre şube açılacağını söyledi. Bir ilde onlarca vergi dairesi bulunduğunu, buralardaki hizmetlerin tek çatı altında toplanacağını söyleyen Şimşek, "yeni model ile vatandaşların vergi ödemek, borçlarını sorgulamak, beyanname vermek, 'borcu yoktur' yazısı gibi işlemlerinin söz konusu şubelerde sıra beklemeden yapılacağını söyledi. Şimşek'in verdiği bilgiye göre vergi daireleri, bankalar gibi tek tip olacak. Söz konusu şubeler, AVM'ler dahil olmak üzere nüfusun ve ekonomik aktivitenin fazla olduğu yerlerde açılacak, bütün işlemler elektronik ortama taşınacak. AVM uygulamasının ilk olarak Eskişehir'de başlatılacağı bildirildi.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...