Atık pildeki metal ekonomiye dönüyor

/ Kaynak: DHA
Atık pildeki metal ekonomiye dönüyor

Ekonomi Haberleri  / DHA

Isparta'da çevre mühendisi Makbule Dene, çevreyi korumak için 'atık pillerden metal geri kazanımı' projesini hayata geçirdi.

Projeyle Türkiye'de her yıl açığa çıkan 10 bin ton atık pilin ekonomiye kazandırılması hedefleniyor.Süleyman Demirel Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü'nden geçen yıl mezun olan Makbule Dene, 'atık pillerden metal geri kazanımı' projesinin KOSGEB tarafından desteklendiğini, 300 bin liralık hibe verildiğini açıkladı. Kendi özel laboratuvarını kuran ve araştırmasına başlayan Dene, Türkiye'de atık pil geri dönüşüm tesisi olmayışına dikkati çekti.Çevreyi korumada bu projenin çok önemli olduğunu vurgulayan Makbule Dene, "Yaptığımız araştırmalar ve deneyler sonucunda atık pillerden metal geri kazanım gerçekleştirdik. KOSGEB desteği ile Gül Petek Sanayi Sitesi'nde Ar-Ge çalışmalarına hızlı bir şekilde devam ediyoruz" dedi.Dene, Ar-Ge sürecinin tamamlanmasıyla ticari girişime hız kazandıracaklarının altını çizdi. Dene, "Isparta'da başarıyla tamamlanan atık pillerden metal geri kazanım sistemi sayesinde, Türkiye'de her yıl açığa çıkan ortalama 10 bin ton atık pilin değerlendirilerek ekonomiye katkı sağlamasını temin edeceğiz" diye konuştu.Çevre mühendisi Dene, yenilikçi fikirlerin desteklenmesinin Isparta'ya büyük katkı sağlayacağını, belki de Türkiye'nin ilk atık pil geri dönüşüm tesisinin bu ilde açılacağını dile getirdi.

Ekonomi
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...