Atak’a üretim yapacak

Düzenleyen:
Atak’a üretim yapacak

Ekonomi Haberleri

Türk Genel Maksat Helikopter Projesi kapsamında Sikorsky helikopterleri ve yerli helikopterler Atak ve Özgün için parça üretecek tesis önümüzdeki hafta açılacak.

Ünsal Ergel ANKARA - Eskişehir’de 3 Ekim tarihinde açılacak Havacılık Helikopter İş Merkezi Tesisleri’nin töreninde Başbakan Binali Yıldırım’ın açılışı yapması bekleniyor. Törende Millî Savunma Bakanı Nurettin Canikli ve Sikorsky Aircraft Başkanı Dan Schult’ün bir konuşma yapacağı öğrenildi. Alp Havacılık tarafından geliştirilen bir teknoloji ile üretim yapacak Eskişehir’deki tesiste öncelikli olarak Sikorsky helikopterler için dişli ve dişli kutuları, döner komponentler, rotor asamblesi, uçuş kumanda sistemi ve iniş takımları üretilecek. 90 milyon dolarlık ek yatırım ile 11 bin metrekarelik alan üzerine kurulan Helikopter İş Merkezi Tesisleri ayrıca Türk Genel Maksat Helikopter Projesi kapsamında yerli helikopterler Atak ve Özgün için de parça üretecek. Eskişehir’deki tesisin 500 milyon dolarlık iş hacmi oluşturması bekleniyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...