Asya borsaları karışık

- Güncelleme:
Asya borsaları karışık

Ekonomi Haberleri

Japonya'da hafta sonu yapılan üst meclis seçimlerinde, Başbakan Shinzo Abe'nin liderliğini yürüttüğü koalisyon, üst kanadında üstünlüğü ele geçirdi.

Japonya'da hafta sonu yapılan üst meclis seçimlerinde, Başbakan ShinzoAbe'nin liderliğini yürüttüğü koalisyon, 76 sandalye kazanarak meclisin alt kanadından sonra üst kanadında da üstünlüğü ele geçirdi. Öncelikli gündemini ekonomik reformların oluşturduğu Abe yönetimi, uzun süre durgunluktan sonra yakalanan ekonomik canlanmayı sürdürebilmek için gerekli yapısal reformları hayata geçirme fırsatı elde etti. Abe'nin ekonomi programına güven oylaması olarak görülen üst meclis seçimleri, piyasalarda daha önce fiyatlandığı için ciddi bir hareketliliğe neden olmazken, dolar/yen paritesi yüzde 0,3 azalışla 100,1 seviyesinde bulunuyor. nbsp;Sürpriz çıkmayan seçim sonuçlarının ardından ilk işlem gününde Japon Nikkei endeksi günü yüzde 0,5 artışla 14.658,04 puandan tamamladı. Güney KoreKospi endeksi yüzde 0,5 artışla 1.880,35 puandan kapandı. Çin Merkez Bankasının, 20 Temmuz'dan itibaren banka kredi faizleri üzerindeki kontrollerin kaldırılarak, bu oranın piyasada kendiliğinden belirlenmesine imkan verildiğini, mortgage faizlerindeki kısıtlamanın ise emlaktaki spekülasyonu önlemek için devam ettirileceğini açıklamasının ardından Şangay borsasından dalgalı bir seyir izleniyor. Şangay bileşik endeksi yüzde 0,2 artışla 1.997,47 puanda bulunuyor.

Hindistan'da Sensex endeksi yüzde 0,4 artışla 20.226,17 puanda, Hong Kong'ta Hang Seng endeksi ise yüzde 0,2 azalışla 21.329,63 puanda seyrediyor. Japonya'da yapılan seçimlerde, Liberal Demokratik Parti (LDP) 65 sandalye kazanırken, iktidar ortağı Yeni Komeito Partisi (NKP) ise 11 sandalyenin sahibi oldu. Böylelikle koalisyon hükümeti oylamaya açılmayan sandalyelerle, 242 sandalyeli üst mecliste toplam 135 sandalye elde ederek altı yıl aradan sonra meclisin her iki kanadında da üstünlüğü elde eden ilk hükümet oldu.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...