Asya borsaları Japonya hariç yükseldi

/ Kaynak: AA
Asya borsaları Japonya hariç yükseldi

Ekonomi Haberleri  / AA

Hong Kong'da Hang Seng endeksi ise yüzde 1,4'lük primle 24.466,45 puanda dalgalanıyor.

Asya borsalarında, dün akşam açıklanan ABD Merkez Bankası'nın (Fed) para politikalarını belirleyen Federal Açık Piyasa Komitesinin (FOMC) mart ayı toplantısının sonuç bildirisinin ardından pozitif bir seyir izlendi. Japonya'da Nikkei endeksi ise negatif ayrıştı.
FOMC üyelerinin politika faizini değiştirmediği, faiz artırıma ilişkin yönlendirmede kullanılan "sabırlı" ifadesini ise oy birliğiyle kaldırdığı belirtilen bildiride, faiz artışına nisan ayı toplantısıyla başlanmasının mümkün olmadığı aktarıldı. Bildiride ayrıca, büyüme ve enflasyon tahminlerinde aşağı yönlü revizeye gidildiği kaydedildi.
Bildirinin açıklanmasının ardından değerlendirmelerde bulunan Fed Başkanı Janet Yellen da yapılan değişikliğin Fed'in faiz artışında "sabırsız" davranılacağı ya da artışa ne zaman başlanacağına karar verildiği şeklinde yorumlanmaması gerektiğini söyledi.
ABD ekonomisine ilişkin tahminlerin aşağı yönlü revize edilmesinin yanında, faiz artırımının zamanlamasına ilişkin beklentilerin ötelenmesi, Asya borsalarındaki yükselişi desteklerken, Nikkei endeksinde kar satışları gözlendi. Nikkei endeksi 19.557 puanla son 15 yılın en yüksek seviyesini görmesinin ardından, gelen satışlarla günü yüzde 0,4 düşüşle 19.476,56 puandan tamamladı. Dolar/yen paritesi ise yüzde 0,4 artışla 120,698 seviyelerinden işlem görüyor.
Çin'de Şanghay bileşik endeksi, günü yüzde 0,1 artışla 3.582,27 puandan tamamlarken, Güney Kore'de Kospi endeksi de yüzde 0,5 yükselişle 2.037,89 puandan sonlandı.
Hindistan'da Sensex endeksi yüzde 0,7 değer kazancıyla 28.821,99 puanda seyrederken, dolar/rupi paritesi de yüzde 0,3 düşüşle 62,543 seviyelerinden alıcı buluyor.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...