Asrın projesi Nabucco suya düştü

/ Kaynak: CHA
- Güncelleme:
Asrın projesi Nabucco suya düştü

Ekonomi Haberleri  / CHA

Avrupa'nın Rus doğal gazına bağımlılığını azaltmayı amaçlayan Batı Nabucco boru hattı konsorsiyumu, Azerbaycan gazının orta Avrupa'ya taşınması için açılan ihaleyi kaybetti.

Şahdeniz gazını Avrupa'ya taşıyacak boru hattı konusunda Türk TPAO'nun da içinde bulunduğu konsorsiyum tercihini Transadriyatik boru hattından (TAP) yana kullandı. Diplomatik çevreler, kararın Nabucco konsorsiyumuna yazılı olarak bildirildiğini ifade etti. En büyük rakibi Nabucco'ya göre 500 kilometre daha kısa olan ve mali olarak daha avantajlı olduğu ifade edilen TAP'ın tercih edildiğine ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı. BOTAŞ'ın da ortak olduğu Nabucco projesinin zamanla revize edilerek Batı Nabucco adıyla Türkiye'deki TANAP hattına bağlanması öngörülüyordu. Kararın ise Cuma günü açıklanması bekleniyor. Avrupalı politika yapıcılar ve kıtanın en büyük enerji şirketlerinden bir kaçı AB'nin Rus gazına bağımlılığını azaltacak Nabucco projesini yıllardır destekliyordu. Rusya, AB'nin gaz ihtiyacının üçte birini karşılıyor.

Ekonomi
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...