Asrın projesi 50 şehri kalkındıracak

Asrın projesi 50 şehri kalkındıracak

EKONOMİ Haberleri

Asrın Projesi olarak kabul edilen Karadeniz-Akdeniz Yolu’nda sonuna gelindi. Osmanlı Padişahı Sultan Abdülaziz döneminde ilk defa dile getirilen ve 2. Abdülhamid Han zamanında projesi çizilen 600 kilometrelik Karadeniz-Akdeniz Yolu’nun Ordu etabının yüzde 95’lik kısmı neredeyse tamamlandı.

Yaklaşık bir milyar liralık yatırımın bedeliyle hayata geçirilen projenin 2020 yılının ortalarında ulaşıma açılması bekleniyor. Karadeniz Bölgesi başta olmak üzere, tüm Anadolu’nun ekonomisini olumlu yönde etkileyecek olan proje sayesinde Karadeniz, İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Akdeniz’in ticaret limanı olacak. Ayrıca, Rusya, Gürcistan, Ukrayna gibi ülkelere ihracatta da önemli rol üstlenecek. Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Şahin projenin 50 ilin ekonomisine dolaylı ve doğrudan katkı sağlayacağını belirterek, “Çok fazla bir problem kalmadı. İnşallah Karadeniz-Akdeniz Yolu açıldığında Sivas, Kayseri, Hatay İskenderun, Kahramanmaraş, Gaziantep direkt olarak bu yola çok yakınlar. 40 tane vilayetimiz ve 5 tane bölgemiz direkt olarak bu yolu kullanacaklar. Yine bu bölgenin mallarını da Arap dünyasına ve diğer ülkelere indirecek olan tek yol bu” dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...