Aşı karşıtlığı ortalığı karıştırdı! İsveçli dev şirket Spotify krizle karşı karşıya

Düzenleyen:
Aşı karşıtlığı ortalığı karıştırdı! İsveçli dev şirket Spotify krizle karşı karşıya

EKONOMİ Haberleri

Aşı karşıtı protestolar küresel piyasaları derinden etkilemeye devam ediyor. Daha öncesinde sosyal medya devi Facebook, aşı karşıtı protestolardan dolayı kullanıcılarının düştüğünü ve hisselerinde değer kaybı yaşadıklarını açıklamıştı. Şimdide çevrimiçi müzik yayını yapan Spotify’de bu krizin eşiğinde. Hisseleri abone sayısındaki artış hızının yavaşlamasıyla düşüşe geçen Spotify, geçtiğimiz günlerde aşı karşıtı podcastle gündeme gelmiş ve önlem alacaklarını duyurmuşlardı.

Aşı karşıtlığı küresel piyasaları altüst etmiş durumda. 18 yıllık tarihinde ilk kez günlük aktif kullanıcı sayısında düşüşler yaşayan sosyal medya devi Facebook, krizle karşı karşıya. Öte yandan İsveç merkezli dijital müzik ve podcast platformu Spotify’de kullanıcı kaybetmeye başladı. Abone sayısında yavaşlama olan Spotify, hisselerinde yüzde 18’lik bir değer kaybı yaşandı. 

VERİLER İSTENİLEN GİBİ OLMADI 

Spotify, 31 Aralık’ta sona eren 2021’in dördüncü çeyreğine ilişkin mali durum raporunu paylaştı. Paylaşılan verilere göre şirketin premium geliri 2,58 milyar dolar, reklam geliri 443 milyon dolar olduğu bildirildi. Paylaşılan verilerde Spotify, 2021 yılının son çeyreğinde aktif kullanıcı sayısının yüzde 18 arttığı görülerek 406 milyona ulaştığı görüldü. Ücret ödeyen kullanıcı sayısının ise yüzde 16 artışla 183 milyona ulaştığı görüldü. Ancak şirket ücret ödeyen kullanıcı sayısının 184 milyon olmasını bekliyordu. 

Aşı karşıtlığı ortalığı karıştırdı! İsveçli dev şirket Spotify krizle karşı karşıyaKrizle karşı karşıya.

AŞI GÖRÜŞÜ ELEŞTİRİ ALDI 

Dev müzik şirketinin yıldız Podcast sunucusu Joe Rogan'ın görüşleri nedeniyle eleştirilerin hedefinde. Şirket, podcastını sadece Spotify'da yayımlaması için 2020'de Rogan'a 100 milyon dolar ödemişti.
Rogan, gençleri aşı olmamaya teşvik ediyor ve etkisi kanıtlanmamış parazit ilacı ivermectin'in Koronavirüs tedavisinde kullanılmasını istiyor.

Aşı karşıtlığı ortalığı karıştırdı! İsveçli dev şirket Spotify krizle karşı karşıya

ÖNLEMLER ALINDI 

İsveçli dev şirket Spotify, platformunda Covid-19'dan bahseden tüm podcastlare uyarı niteliğinde tavsiyeler eklemek için çalışma başlattıklarını açıklamıştı. Şirketin CEO'su Daniel Ek, içeriklerdeki kamu sağlığını tehdit eden "aldatıcı" bilgilerin engellenmesi için planları açıklamış, platformdaki yeni uyarıların kullanıcıları Koronavirüs hakkında gerçeklerin yer aldığı bir veri merkezine yönlendireceğini belirtmişti. 

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...