‘Asgaride’ düğüm çözülüyor

Düzenleyen:
‘Asgaride’ düğüm çözülüyor

Ekonomi Haberleri

Türk-İş’in 1.600 lira, DİSK’in 2.000 lira istediği, işverenin ise ‘değişmesin’ talebinde bulunduğu asgari ücrette son toplantı yapılıyor

İşçi, işveren ve hükûmet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2017’de geçerli olacak asgari ücreti belirlemek için bugün son toplantısını yapacak. Tarafların yeni ücrette anlaşması hâlinde yeni rakam Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından açıklanacak. Yaklaşık 6,5 milyon çalışanı ilgilendiren görüşmelerde ilk toplantı 6 Aralık, ikincisi 12 Aralık, üçüncüsü de 21 Aralık’ta yapılmıştı. Toplantılarda Türk-İş 1.600 lira net, DİSK 2000 lira net ücret teklifinde bulunmuş, işveren ise, geçen yıl yüzde 30’luk yüksek bir artışın ardından bu yıl asgari ücretin sabit kalmasını istemişti. CHP Emek Büroları ise 81 ilde yaptığı açıklamalarda, 2017’nin asgari ücretinin 1.750 lira olmasını istedi.

İŞVEREN TEŞVİK ALIYOR İŞÇİ DE MUTLU OLSUN
Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, yeni yılın asgari ücretinin net 1.600 lira olmasını istediklerini, bu rakamda ısrarcı olduklarını belirterek “Hükûmet temsilcilerinin tavrı, asgari ücrette yapılacak zamda belirleyici olacak. İşverenlere birçok teşvik veren hükûmetimiz, işçimizin de taleplerini karşılamalı. 6,5 milyon çalışanın evine mutlu gidebilmesi için 1.600 lira net asgari ücret teklifimiz kabul edilmeli. Bunun altındaki rakam hem biz hem de milyonlarca çalışan ve ailesi için hayal kırıklığı olacak” dedi. Bazı yetkililerin 1.600 liralık teklifi yüksek bulmasını da eleştiren Atalay “Her kim bu rakamı yüksek buluyorsa, buyursun o ücretle bir ay geçinsin” ifadesini kullandı. Brüt 1.647 lira olan asgari ücretin neti 1.300 lira 99 kuruş olarak uygulanıyor. Geçen yıl asgari ücretteki artışla birlikte yükselen işveren maliyetinin yüzde 40’ını devlet ödüyor.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...