Asgari ücrette ara zam için trafik başlıyor: İşçi 500 dolara gözünü dikti

- Güncelleme:
Asgari ücrette ara zam için trafik başlıyor: İşçi 500 dolara gözünü dikti

Ekonomi Haberleri

Yaklaşık 7 milyon asgari ücretli ile diğer çalışanları yakından ilgilendiren ara zam görüşmeleri başlıyor. Zamlı maaş 1 Temmuz’dan itibaren geçerli olacak. Asgari ücrete 6 aylık enflasyonun yanı sıra refah payı eklenmesi gündemde. Zam oranı yüzde 30 olursa net ücret 11 bin 58 TL’ye, yüzde 40 zam yapılırsa 11 bin 910 TL’ye çıkacak.

CEVDET FIRAT AYDOĞMUŞ'UN HABERİ - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın alım gücünün artırılması amacıyla vadettiği ‘asgari ücrette ara zam’ için ilk görüşme yarın gerçekleştirilecek.

Yaklaşık 7 milyon işçiyi doğrudan ilgilendiren, bütün çalışanların ücret artışlarında temel olma niteliği taşıyan asgari ücretle ilgili açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, çalışmalara dair açıklamasında “Çalışanları enflasyona ezdirmemek temel ilkemizdir. Hep bu politikayı izledik aynı doğrultuda devam edeceğiz” ifadesini kullandı.

Asgari ücrette ara zam için trafik başlıyor: İşçi 500 dolara gözünü dikti

İşçi kesimiyle ilk görüşmenin 13 Haziran Salı günü yapılması beklenirken, daha önce telaffuz edilen oranlara ilişkin rakamlar da tartışılmaya başlandı. Asgari ücret, bugün itibarıyla 8 bin 506 lira net olarak uygulanıyor. İlk 5 ayda enflasyon yüzde 15,26 olarak açıklandı. Buna haziran ayının muhtemel enflasyonu ve refah payı eklendiğinde yüzde 20 zam gündeme gelebilecek. Bu durumda net asgari ücret 10 bin 208 lira, işverene maliyeti 14 bin lira seviyesinde olacak. Yüzde 25 zam hâlinde net 10 bin 635 lira asgari ücret rakamına ulaşılacak. Yüzde 30 zamla 11 bin 58 lira asgari ücrete ulaşılabilecek.

Bir önceki Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin “Asgari ücret 500 dolar civarında bir rakama karşılık gelecek” demişti. 23,50 TL olan dolar kuru ile hesaplandığında ise 500 dolar karşılığı asgari ücret, 11 bin 750 lira olacak ve bu da yaklaşık yüzde 37 zammı gerektirecek. 

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...