Asgari ücretlinin cebine girecek en düşük maaş! Uzmanlar masadaki en net rakamı açıkladı

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Asgari ücretlinin cebine girecek en düşük maaş! Uzmanlar masadaki en net rakamı açıkladı

Ekonomi Haberleri  / Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücretli için yeni müjdelerin yolda olduğu mesajını verdi. Erdoğan'ın açıklamasının ardından asgari ücretlinin cebine girecek en düşük maaş merak ediliyor. Uzmanlar masadaki en net rakamı açıkladı.

Temmuz ayında asgari ücrete yapılan düzenleme ile özel sektörde en düşük maaş 11 bin 402 TL'ye yükseldi. Asgari ücret enflasyona karşı gün geçtikçe erimeye devam ederken Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan müjdeli haber geldi. Erdoğan'ın açıklamasının ardından asgari ücrete yıl başında ne kadar zam yapılacağı merak konusu olmayı sürdürüyor. Ünlü ekonomist asgari ücrete yapılacak en düşük maaşı açıkladı.

ERDOĞAN: "İŞÇİYE YENİ MÜJDELER VERECEĞİZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Türkiye Yüzyılı' temasıyla yerel seçimlerin startının verildiği AK Parti'nin 4'üncü Olağanüstü Kongresi'nde memur, emekli ve asgari ücretlilere ilişkin dikkat çeken mesajlar verdi. Erdoğan, "Son 21 yıldır enflasyona ezdirmediğimiz memur, emekli ve işçilerimize önümüzdeki dönemde yeni müjdeler vermeye devam edeceğiz. 21 yılda asgari ücreti 184 TL'den 11. 402 TL'ye en düşük emekli maaşını 64 TL'den 7500 TL'ye çıkardık" dedi.

BAKAN IŞIKHAN İŞARETİ VERDİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Asgari ücretlinin üstündeki yükü hafifletmek gündemimizde" diyerek yıl sonunda yapılacak zam için işareti verdi.

AÇLIK VE YOKSULLUK SINIRI YÜKSELİYOR

SGK uzmanlarının açıklamalarına göre asgari ücret sadece enflasyon artışına göre değil, geçim endeksleri, sigorta primleri, açlık ve yoksulluk sınırlarına göre belirleniyor. TÜRK-İŞ'in, her ay yaptığı "Açlık ve Yoksulluk Sınırı Araştırması"nın Eylül 2023 sonuçları açıklandı. Açlık sınırı 13 bin 334 lira olurken yoksulluk sınırı 43 bin 433 lira olarak hesaplandı.

Asgari ücretlinin cebine girecek en düşük maaş! Uzmanlar masadaki en net rakamı açıkladı

ASGARİ ÜCRETE YAPILACAK ZAM ORANI

SGK uzmanları bu veriler göz önüne alındığında asgari ücrete en az yüzde 40-45 oranında bir zam yapılmasını öngörüyor. Bu zam oranı da asgari ücretin en az 15 bin TL'ye yükseleceğine işaret ediyor. 

ASGARİ ÜCRET İÇİN MASADAKİ EN NET RAKAM

2024 asgari ücret zammı için tahminde bulunan Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya, "11 bin 402 TL olan asgari ücret; 1 Ocak 2024'ten itibaren farklı bir oran belirlenmediği taktirde 15 bin TL seviyesine gelecektir. Yani asgari ücretin 15 bin TL'nin altında olma ihtimali yok." diye konuştu.

Ünlü ekonomist Muhammet Bayram ise asgari ücretin taban fiyatı tahminini açıkladı. Bayram, "En düşük 15 bin 500 TL ile 16 bin TL arasında halihazırda net asgari ücretin olabileceğini düşünüyorum." ifadelerini kullanıyor.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...