Asgari ücrete ara zam olacak mı? 2024 asgari ücret ikinci zam gelecek mi? Resmi Gazete'de yayınlandı!

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Asgari ücrete ara zam olacak mı? 2024 asgari ücret ikinci zam gelecek mi? Resmi Gazete'de yayınlandı!

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Vedat Işıkhan geçtiğimiz günlerde 2024 yılında geçerli olacak olan asgari ücret zammını açıkladı. Yeni zamlı asgari ücretin 17 bin 2 lira olmasının ardından vatandaşlar ara zam var mı merak ediyor. Peki, Asgari ücrete ara zam olacak mı? 2024 asgari ücret ikinci zam gelecek mi? Resmi Gazete'de yayınlandı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan geçtiğimiz günlerde asgari ücreti açıkladı. Vatandaşların gündeminde ise 2024 yılı içerisinde tekrar zam olup olmayacağı yer aldı. Merak edilenler arasında yer alan Asgari ücrete ara zam olacak mı? 2024 asgari ücret ikinci zam gelecek mi? sorularının yanıtı haberimizde yer alıyor...

ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM OLACAK MI?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu Kararına ilişkin tebliğ Resmi Gazete'de yayınlandı. Resmi Gazete'de asgari ücretin 31 Aralık 2024 yılına kadar geçerli olacağına dair olan ifade ise vatandaşın dikkatini çekti.

"Yapılan üç toplantı sonucunda milli seviyede tek asgari ücret tespitine, işçinin bir günlük normal çalışma karşılığı asgari ücretinin 1 Ocak-31 Aralık 2024 arasında 666 lira 75 kuruş olarak belirlenmesine, asgari ücret desteğinin 2024 yılı Ocak ile Aralık döneminde 700 lira olarak sürdürülmesi için desteğin kapsamı ile usul ve esaslarının yeniden belirlenmesinin önerilmesine, kararın 1 Ocak 2024'de yürürlüğe girmek üzere Resmi Gazete'de yayımlanmasına işçi temsilcilerinin muhalefetine karşılık oy çokluğuyla karar verildiği bildirildi" denildi.

2024 ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLDU?

Asgari ücret Vedat Işıkhan tarafından 2024 yılı brüt asgari ücretin 20.002,50 lira, net asgari ücret ise 17 bin 2 TL olarak 1 Ocak’tan itibaren uygulanacağı açıklandı.

Asgari ücrete ara zam olacak mı? 2024 asgari ücret ikinci zam gelecek mi? Resmi Gazete'de yayınlandı!

ZAMLI ASGARİ ÜCRET NE ZAMAN HESAPLARA YATACAK?

2024 yılında geçerli olacak olan asgari ücret Ocak ayından itibaren geçerli olacak. Ocak ayı maaşı Şubat başında verileceği için ilk zamlı maaşlar Şubat ayı başında verilecek. 

ASGARİ ÜCRET 2024 İŞVERENE MALİYETİ NE KADAR?

Brüt 20 bin 2 lira 50 kuruş olan asgari ücrete, 3 bin 100 lira 39 kuruş SGK primi (işveren payı) ile 400 lira 5 kuruş işveren işsizlik sigorta primi kalemleri de eklenince yeni asgari ücretin bir işçi için işverene aylık maliyeti 23 bin 502 lira 94 kuruş oldu.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...