Asgari ücret toplantısı devam ediyor mu, bitti mi? SON DURUM! Asgari ücret toplantısı ne oldu?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Asgari ücret toplantısı devam ediyor mu, bitti mi? SON DURUM! Asgari ücret toplantısı ne oldu?

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Asgari ücret toplantısı devam ediyor mu, bitti mi, sonucu nedir? | Asgari ücret için kritik zirve bugün başladı. 2024 yılı asgari ücret zam oranı toplantının ardından açıklanacak. Peki, asgari ücret toplantısı devam ediyor mu, bitti mi? İşte asgari ücret toplantısında son durum…

Asgari ücret toplantısı bitti mi, ne zaman bitecek? Milyonların beklediği asgari ücret için kritik zirve bugün başladı. 2024 yılı asgari ücret zam oranı toplantının ardından açıklanacak. Peki, asgari ücret toplantısı devam ediyor mu, bitti mi? İşte asgari ücret toplantısında son durum haberimizde…

ASGARİ ÜCRET TOPLANTISI DEVAM EDİYOR MU?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hükümet, işçi ve işveren temsilcilerin bugün üçüncü kez bir araya gelinmesi için davet etti. Taraflar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında bir araya geldi.

Beştepe'de yapılması beklenen toplantının AK Parti'nin Ankara'daki Genel Merkezi'nde yapılacağı öğrenildi. Toplantıda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Türk-İş Başkanı Ergün Atalay ve TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol yer alıyor.

Asgari ücret için son toplantı öncesinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile Türk-İş Başkanı Ergün Atalay arasında sürpriz görüşme gerçekleşti. Türk-İş ziyareti sonrasında Bakan Işıkhan, "(Asgari ücret) İstişareler devam ediyor, belli olunca resmi açıklama yapacağız." dedi.

Türk-İş Başkanı Atalay, ise görüşmenin ardından 28 gündür rakam konuşulmadığına dikkat çekti. Atalay, "Tam 28 gün geçti hiç rakamla ilgili bir şey konuşmadık. Rakamı şimdi söyleyeceğiz. Orada Cumhurbaşkanımız sorduğunda, biz orada talebimizi söyleyeceğiz. Uzlaşırsak masada konuşmaya devam ederiz, uzlaşmasak da ‘masada yokuz’ deriz, işin içinden çıkarız olur biter." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında yapılan zirve sona erdi. 2024 yılı asgari ücret zam oranını, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 19.30'da açıklayacak.

REFAH PAYI OLACAK MI?

Asgari ücret için 6 aylık enflasyon farkının yanı sıra refah payının da verilmesi gündemde. Bu konuda Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş en az yüzde 12'lik enflasyon farkı uygulanacağını söylüyor. Karakaş refah payı ile birlikte asgari ücrete en az yüzde 50 zam yapılmasını bekliyor.

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Asgari ücret için bugüne kadar birçok rakam telaffuz edildi. Tek zam yapılacak olması zam beklentilerini yükseltiyor. Uzmanlar genel olarak yüzde 40 ila yüzde 50 arasında zam oranı bekliyor. Asgari ücrette öne çıkan zam oranları şu şekilde;

  • Yüzde 35 oranında bir zam gelirse 15 bin 392 TL olacak,
  • Yüzde 40 oranında bir zam gelirse 15 bin 962 TL olacak,
  • Yüzde 45 oranında bir zam gelirse 16 bin 532 TL olacak,
  • Yüzde 50 oranında bir zam gelirse 17 bin 103 TL olacak,
  • Yüzde 55 oranında bir zam gelirse 17 bin 673 TL olacak,
  • Yüzde 60 oranında bir zam gelirse 18 bin 245 TL olacak
Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...