Asgari ücret ne zaman geçerli olacak? 2024 zamlı yeni asgari ücret hangi ay verilecek?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Asgari ücret ne zaman geçerli olacak? 2024 zamlı yeni asgari ücret hangi ay verilecek?

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Asgari ücret zammının açıklanmasıyla beraber merak edilenler arttı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan 2024 yılında geçerli olacak olan asgari ücreti açıkladı şimdi merak edilenler arasında Asgari ücret ne zaman geçerli olacak? 2024 zamlı yeni asgari ücret hangi ay verilecek? soruları yer aldı. İşte detaylar...

Yeni yılda brüt 20 bin 2 lira 50 kuruş, net 17 bin 2 lira 12 kuruş olarak belirlenen asgari ücretin işverene aylık maliyeti 23 bin 502 lira 94 kuruş. 2024 yılı asgari ücret zammının netleşmesiyle beraber vatandaşların gündeminde Asgari ücret ne zaman geçerli olacak? 2024 zamlı yeni asgari ücret hangi ay verilecek? soruları yer aldı.

ASGARİ ÜCRET NE ZAMAN GEÇERLİ OLACAK?

Yeni zamlı asgari ücret Ocak ayından itibaren geçerli olacak. Ocak ayı maaşı Şubat başında verileceği için ilk zamlı maaşlar Şubat ayı başında verilecek. 

ASGARİ ÜCRET ZAMMI SONRASI KIDEM TAZMİNATI NE KADAR OLACAK?

Kıdem tazminatı tabanı brüt asgari ücret üzerinden alınıyor. Çalışanlar her yıl için bir brüt asgari ücret tutarında kıdem tazminatı alıyorlar. 2023 yılında brüt asgari ücret 13 bin 414 TL seviyesindeydi, 2024 yılında yüzde 49 oranında artış yapılmış olacak.

Asgari ücret ne zaman geçerli olacak? 2024 zamlı yeni asgari ücret hangi ay verilecek?

ASGARİ ÜCRET 2024 İŞVERENE MALİYETİ NE KADAR?

Brüt 20 bin 2 lira 50 kuruş olan asgari ücrete, 3 bin 100 lira 39 kuruş SGK primi (işveren payı) ile 400 lira 5 kuruş işveren işsizlik sigorta primi kalemleri de eklenince yeni asgari ücretin bir işçi için işverene aylık maliyeti 23 bin 502 lira 94 kuruş oldu.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI KAÇ TL OLACAK 2024?

Cem Küçük, TGRT Haber'de yayımlanan "Günaydın Türkiye" programında TGRT Haber Ekonomi Editörü Yaprak Hırka Yıldız ile konuyu değerlendirdi.  Yaprak Hırka, emekli aylıkları ile ilgili çalışmanın gelebileceğini dikkat çekerek "En düşük emekli aylığına bakarsak yüzde 50'lik bir artış olursa 10.500 TL ile 11.000 TL gibi bir rakam gelebilir. Buna yönelik bir çalışma olabilir diyoruz. Ama net değil elbette.” dedi.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...