Asgari ücret için dudak uçuklatan rakam! 'Yıllar sonra ilk kez' denilerek 1 değil, 4 zam talep edildi

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Asgari ücret için dudak uçuklatan rakam! 'Yıllar sonra ilk kez' denilerek 1 değil, 4 zam talep edildi

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Milyonlarca asgari ücretli için yeniden zam maratonu başlıyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ilk toplantısı öncesinde DİSK'ten dudak uçuklatan rakam geldi. Tek zam yerine yılda 4 kez zam talep eden DİSK, asgari ücret için 30 bin TL'den kapıyı açtı.

Özel sektörde yaklaşık 8 milyon çalışanın merakla beklediği asgari ücrete zam süreci Aralık ayı itibarıyla başlıyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ilk toplantısına ilişkin yeni tarih belli oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan komisyonun ilk toplantısı için tarihi duyururken, asgari ücrete ilişkin talepler gelmeye devam ediyor. Son olarak DİSK, asgari ücret için beklediği rakamı açıkladı. 

ASGARİ ÜCRETE 1 DEĞİL 4 ZAM TALEBİ

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Başkanı Arzu Çerkezoğlu, 2024 yılı asgari ücreti için açıklamalarda bulundu. 13 maddelik taleplerini sıralayan Çerkezoğlu, tek zam yerine yılda 4 kez zam yapılması gerektiğini söyledi. Çerkezoğlu, "Enflasyon tek haneli rakamlara düşene kadar asgari ücret yılda 4 kez güncellenmelidir" dedi.

YILLAR SONRA İLK KEZ DİYEREK RAKAM VERDİ

DİSK Başkanı Çerkezoğlu, "Yıllar sonra ilk kez DİSK olarak bir rakam önerisi paylaşmayacağız" dese de örtülü olarak beklediği rakamı açıkladı. Çerkezoğlu, "Asgari ücret en düşük kamu işçisi ücreti ve en düşük memur maaşı dikkate alınarak hesaplanmalıdır” açıklamasını yaptı. 

2023’te en düşük kamu işçisi ücreti 24 bin 500 TL'ye, en düşük memur maaşın 22 bin liraya çıktı. 2024 yılı için en düşük memur maaşının 33 bin TL'yi aşması bekleniyor. Bu rakamlar göz önüne alındığında DİSK, asgari ücretin en az 30 bin TL'ye çıkmasını bekliyor.

İLK TOPLANTI TARİHİ BELLİ OLDU

İşçi, işveren, hükümetten beşer kişi olmak üzere 15 kişiden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, yeni yılda geçerli olacak asgari ücret için ilk toplantısını yapacağı tarih bugün belli oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan Asgari Ücret Tespit Komisyonunun ilk toplantısını 11 Aralık'ta yapacağını duyurdu.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...