Asgari ücret için Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan yeni mesaj: "Maaşların erimesine müsaade etmeyiz"

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Asgari ücret için Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan yeni mesaj: "Maaşların erimesine müsaade etmeyiz"

Ekonomi Haberleri

Asgari Ücret Tespit Komisyonu öncesi işveren tarafını temsil eden TİSK'ten sonra Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan da açıklama geldi. Yılmaz, "Çalışanların ücretlerinin enflasyon karşısında erimesine müsaade etmedik, etmeyeceğiz" dedi.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, özel sektörde çalışan doğrudan 7 milyonu, dolaylı olarak ise tüm vatandaşları ilgilendiren asgari ücreti belirlemek üzere yarın toplanıyor. Milyonları ilgilendiren toplantı öncesinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol ile görüştü. Akkol görüşme sonrası kritik açıklamalar yaparken, asgari ücrete ilişkin dikkat çeken bir mesaj da Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan geldi. Yılmaz, "Çalışanların maaşlarının enflasyona ezdirmeyeceklerini" söyledi.

"ÇALIŞANLARI ENFLASYONA EZDİRMEYECEĞİZ"

Anadolu Ajansı'nın aktardığı habere göre Beyoğlu'ndaki AKP İstanbul İl Başkanlığını ziyaret etikten sonra basın mensuplarına sorularına cevap veren Yılmaz'ın açıklamaları şu şekilde:

"Özellikle enflasyon konusunun çok önemli, öncelikli olduğunu belirtmek isterim. Bir taraftan enflasyonu düşürmeye dönük politikaları hayata geçirirken, diğer taraftan enflasyonun etkilerini geniş toplumsal kesimlerde en aza düşürmeye dönük politikalarımızı da hayata geçireceğiz.

Yine seçim beyannamesinde yazdığımız şekilde asgari ücretle ilgili, çalışanlarla emeklilerle ilgili temmuz ayında çeşitli çalışmalar yapacağımızı söylemiştik. Bu kapsamda da adımlarımızı atmaya başladık. Biliyorsunuz asgari ücretle ilgili hazırlıklar, toplantılar başlayacak.

"ÜÇ KESİMİN UZLAŞMASINI TEMENNİ EDİYORUZ"

Burada üç kesim var. Çalışanlar, işverenler ve kamu kesimi. Bu üç kesim arasında belli bir usul dairesinde müzakereler yürütülecek. Temenni ediyoruz ki bu üç kesim belli bir noktada anlaşma, uzlaşma sağlasınlar. Ama genel perspektifimizi de tabii ki şöyle ifade edebilirim; Sayın Cumhurbaşkanı'mız Recep Tayyip Erdoğan iktidara geldiği günden bugüne hiçbir zaman çalışan kesimlerin, geniş kesimlerin enflasyon karşısında satın alma güçlerinin erimesine müsaade etmemiştir.

Her zaman için bu konularda çalışanların yanında yer almıştır. Önümüzdeki süreçlerde de aynı yaklaşımı göreceğiz."

Kaynak: Anadolu Ajansı

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...