Asgari ücret açıklaması yapıldı mı? Son dakika! 2024 asgari ücret ne kadar zam yapıldı?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Asgari ücret açıklaması yapıldı mı? Son dakika! 2024 asgari ücret ne kadar zam yapıldı?

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Asgari ücret zammı bugün açıklandı. Milyonlarca vatandaşın gündeminde yer alan asgari ücret zammı ile ilgili detaylar haberimizde yer alıyor. Peki, Asgari ücret açıklaması yapıldı mı? Son dakika! 2024 asgari ücret ne kadar zam yapıldı?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan yeni asgari ücreti açıkladı. Vatandaşlar ise asgari ücret zammına dair detayları araştırıyor. Asgari ücret açıklaması yapıldı mı? Son dakika! 2024 asgari ücret ne kadar zam yapıldı? 

ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI YAPILDI MI?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan 2024 asgari ücreti açıkladı.

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLDU 2024?

Asgari Ücret 2024 yılında net 17 bin 2 lira olacak.

Vedat Işıkhan'ın asgari ücret açıklaması şöyle:

"Aziz milletimiz, işçi ve işveren taraflarımızın değerli temsilcileri, hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Komisyonumuz çalışmalarını tamamlamış bulunuyor. Esas manadaki asgari ücret çalışma hayatındaki ücret politikalarının en alt sınırını temsil etmektedir.

Tüm tarafların görüşlerini, taleplerini, sosyo ekonomik koşullarını gözeterek sınırı belirlerdi. Asli görevimiz işçi ve işveren temsilcilerimiz arasında hakem rolü üstlenmektir. Öncelikle olumlu ve makul yaklaşımlarıyla tüm paydaşlara Sayın Ergün Atalay ve Özgür Burak Akkol'a teşekkür ediyorum.

Gerçekten de hem çalışanlarımızın hem işverenlerimizin ihtiyaçlarını gözönünde bulundurarak, en uygun noktada fikir birliğine varmışlardır. Çalışanlarımızın refahı noktasında özveri gösteren Özgür Bey'e özellikle teşekkür etmek istiyorum.

Toplumsal mutabakata katkı sağlayacak her türlü yapıcı yaklaşımı çok önemli bulduğumu vurgulamak istiyorum. Tüm sendikalarımıza, kurumlarımıza ve ilgili bakanlıklarımıza mesai arkadaşlarıma şükranlarımı arz etmek istiyorum. Belirlenen yeni miktarın başta asgari ücrete tabi olan çalışanlarımız ve aileleri olmak üzere tüm vatandaşlarımızı memnun edeceğime inanıyorum."

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...