ASELSAN’ın yeni başkanı Ercümend Arvas

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
ASELSAN’ın yeni başkanı Ercümend Arvas

Ekonomi Haberleri  / HABER MERKEZİ

ASELSAN 10. Olağanüstü Genel Kurul toplantısı yapıldı. Elektromanyetik, mikrodalga ve anten teknolojileri, elektronik harp, devreler ve sistemler teorisi gibi alanlarda çalışmalar yapan Prof. Dr. Ercümend Arvas, ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanlığına seçildi. 

Bekir Bayrakdar, Yavuz Çelik, Alparslan Kavaklıoğlu, Mustafa Murat Şeker, Ahmet Yozgatlıgil, 1 yıl süreyle görev yapmak üzere Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi. Salih Kul, Ebru Tümer ve İsmail Arı da Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi olarak görevlendirildi. Alpaslan Kavaklıoğlu Başkan Vekilliği, Yavuz Çelik ve Mustafa Murat Şeker de murahhas aza görevlerine getirildi.

ERCÜMEND ARVAS KİMDİR?

1953 yılında Van’da doğan Ercümend Arvas, lisans ve yüksek lisans eğitimlerini ODTÜ Elektrik Mühendisliği bölümünde, doktora eğitimini ise ABD Syracuse University’de 1983 yılında tamamladı. 1988 yılında doçent, 1994 yılında profesör oldu.

İstanbul Medipol Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünde profesör olarak çalışmalarını sürdüren Ercümend Arvas’ın çok sayıda ulusal ve uluslararası kongre, konferans, sempozyumda sunulmuş ve yayınlanmış makale/bildirisi, kitapları ve kitap bölümleri bulunuyor.

Görevi sona eren Haluk Görgün de yaptığı konuşmada, 6,5 yıldır parçası olmaktan onur duyduğu ASELSAN’daki aktif görevinden ayrıldığını ifade etti.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...