Aselsan dünyaya meydan okuyor

Aselsan dünyaya meydan okuyor

Ekonomi Haberleri

Aselsan Genel Müdürü Cengiz Ergeneman, G.Afrika'da optik konusunda deneyimi olan ve ekonomik açıdan zor duruma düşen bir şirketi satın aldıklarına söyledi.

Yurtdışında bir takım şirketleri satın alabileceklerini belirten Aselsan Genel Müdürü Cengiz Ergeneman, Güney Afrika'da optik konusunda deneyimi olan ve ekonomik açıdan zor duruma düşen bir şirketi satın aldıklarına dikkati çekti. Ürdünlü KADDB ile şirket kurduklarını ve Aselsan'ın ABD'ye açılması gerektiğini belirten Ergeneman, "ABD'ye açılmak için bir ABD firması da alınabilir çünkü bu ülke pazarına burada üretip satamıyorsunuz. Mutlaka ABD'de üretim yapmanız gerekiyor. Şu anda sırada Endonezya var. Orada yazılım tabanlı te-sislerin üretime geçmesi için çalışmalar sürüyor" dedi. Aselsan'ın ikincil halka arzında Halk Bankası ile aracılık yapacak olan uluslararası danışmanlık firması Merrill Lynch'in Çin seçimini gerekçe göstererek çekilmesi sonrasında ikinci sıradaki Garanti Yatırım ve onun yabancı ortağı Goldman Sachs ile yola devam edileceğini açıkladı. Ciro hedeflerinin 1 milyar dolar olduğunu belirten Ergeneman, "Hedef 1 milyar dolar ciro ve %25'ini yurt dışına satmak. nbsp;Yurt içinde %20 avans alıp işi götürebiliyoruz. Ama yurt dışı satışlar artınca işletme sermayesi ihtiyacı ortaya çıktı. Bizim bir miktar dana sermayeye ihtiyacımız olduğunu düşündük" dedi. nbsp;
Buket Güven/TÜRKİYE GAZETESİ


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...