ASCE GYO borsa yolunda

- Güncelleme:
ASCE GYO borsa yolunda
Ekonomi Haberleri

Abdulkadir Konukoğlu Holding şirketlerinden ASCE Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) A.Ş. halka arz ediliyor.

ÖNDER ÇELİK'İN HABERİ - SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu’nun 2010’da kurduğu ASCE GYO’nun halka arz pay fiyatı 12,60 TL olarak belirlenirken, 27-28 Temmuz’da talep toplanacak ve hisseler 3 Ağustos’ta işlem görmeye başlayacak. Arz sonrası halka açıklık oranı yüzde 25,04 olacak.

Halka arza ilişkin düzenlenen toplantıda konuşan Abdulkadir Konukoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı, ASCE Kurucusu Abdulkadir Konukoğlu, sanayicilikteki titizliğini konut sektörüne taşıdıklarını belirterek, “SANKO Holding’de 1970’ten bu yana fabrika binaları, baraj, HES ve benzeri enerji yatırımları, AVM, SANKO Üniversitesi Hastanesi, bağışladığımız okullar ve camiler dahil olmak üzere yürütücüsü olduğumuz veya denetimini yaptığımız inşaat deneyimimiz bulunuyordu. Bu inşaatların hemen hemen tamamının içerisinde yer aldım. 2010’da kurduğumuz ASCE ile konut alanında da sanayicilikteki titizliğimi korudum. ASCE ile ilk olarak 10 yıl önce Gaziantep’e lüks ve konforlu site anlayışı getirdik. Gaziantep’in yanı sıra Ankara, İstanbul ve Sakarya’daki arsa yatırımlarımızı da değerlendirmek üzere çalışmaya başladık. 2023’te ASCE’yi GYO’ya dönüştürdük. Tamamladığımız çok sayıda konut ve iş yerinin yanı sıra projelendirmeyi planladığımız yüzbinlerce metrekare inşaat alanımız bulunuyor” dedi.

ASCE GYO’nun geniş gayrimenkul portföyünün yanında 6,5 milyar TL’nin üzerinde özkaynağa sahip olduğunu anlatan Konukoğlu, “Toplam portföy değerimiz yaklaşık 9 milyar TL’dir. Portföyümüzde yer alan arsa ve arazilerimizin 1,075,192 metrekaresi Gaziantep’te, 45 bin 124 metrekaresi Ankara Sincan’da, 107,369 metrekaresi İstanbul Başakşehir’de, 42,972 metrekaresi ise Sakarya Hendek’te olmak üzere toplam 1,273,157 metrekare arsa ve arazimiz bulunmaktadır” diye konuştu. Şirketin önümüzdeki dönem yatırımları arasında İstanbul’da 1.800 konutluk bir projenin yer alacağını, toplamda ise 4 proje için 7,5 milyar TL’lik yatırım planları olduğunu kaydeden Konukoğlu, halka arzla ana amaçlarının kurumsallaşma olduğunu da sözlerine ekledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...