Artık terör değil, kazanç yuvası! Gabar’dan petrol fışkırdı: 14 kuyudan günde 5 bin varil çıkıyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:

Ekonomi Haberleri

Şırnak'ta petrol bulunmasının ardından sondaj çalışmaları hız kazandı. Adeta petrol denizine dönüşen Gabar Dağı'nda 14 kuyudan günde ortalama 5 bin varil petrol çıkarılıyor. Yetkililer artan kuyu sayısı ile günlük üretimin 10 bin varile çıkarılmasını hedefliyor.

Kahraman Mehmetçik tarafından terörden temizlenen Gabar Dağı, Türkiye'nin petrol kaynaklarından biri oldu. 2019'dan beri süren çalışmalar sonucu adeta petrolün fışkırdığı bölgede 14 kuyudan günde ortalama 5 bin varilin çıktığı öğrenildi. 

PETROL ÇALIŞMALARI 2019'DA BAŞLADI

Adını şehit bomba imha uzmanı Esma Çevik'ten alan bölgede 2019 yılında petrol arama çalışmaları başlatan Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı, 2020 yılında petrol buldu. Petrol sahasındaki 14 kuyuda çalışmalar devam ederken, ortalama günlük 5 bin varil petrol üretimi yapılıyor. Artan kuyu sayısı ile birlikte günlük üretimin 10 bin varilin üzerine çıkması bekleniyor. Şırnak’ta 9 Aralık 2019'da imha etmeye çalıştığı patlayıcının infilak etmesi sonucunda şehit düşen Astsubay Esma Çevik'in adı ise petrol sahasında yaşatılıyor.

Artık terör değil, kazanç yuvası! Gabar’dan petrol fışkırdı: 14 kuyudan günde 5 bin varil çıkıyor
Bölge sakini Hakan Vural, bölgede 14 kuyu açıldığını ve bunlardan 6 tanesinin faal olduğunu söyledi.

"BURADA PETROL ÇIKACAĞINA İNANMIYORDUK"

Gabar Dağı eteklerindeki Kayaboyun köyü sakinleri, bölgede bulunan petrolden dolayı sevinçlerini dile getirdi. Vatandaşlar, köylerinde bulunan petrolün hem bölgeye hem de ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacağını ifade etti.

Köy sakinlerinden Hakan Vural, “Bundan 3 yıl önce Türkiye Petrolleri bölgede sismik çalışması yapınca hiçbirimiz inanmıyorduk burada petrol çıkacağına. Zamanla gelen büyük makineler, gelen ekipmanlar, burada yapılan sağlıklı ve itinalı çalışmalardan dolayı 3 yıl gibi kısa bir sürede çok güzel ve kaliteli bir petrol çıktı. Bölgede 14 kuyu açıldı, bunlardan 6 tanesi faal ve hizmet veriyor. İnşallah yakında 80’a kadar çıkacak kuyu sayısı. Bu halkımız ve bölgemiz için, ilimizin kalkınması için, ülkemizin bekası için çok güzel bir proje. Burada profesyonelce çalışmaları görünce devletimizin ne kadar büyük olduğunu, süper bir güç olduğunu bir daha öğrenmiş olduk. Şimdiden bu petrolün ülkemize, vatanımıza, milletimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

(İHA)

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...